Gå til sidens hovedinnhold

Du er vel ikke en sniker?

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Noe av det minst sjarmerende jeg vet om er folk som sniker.

Du må ikke tro at jeg ikke ser deg – eller ikke legger merke til deg. Neste gang jeg avslører deg kan det hende jeg gir deg en verbal omgang. Bare så du vet det. Men jeg er så forbanna høflig, vettu. Biter det i meg. Men nå er det slutt.

Du som sto bakerst i køen på Rema´n. Da kasse nummer to åpnet. Da kom du stormende. Fra bakerste rekke. For din tid var mer verdt enn min og alle andres tid. Du presset deg fram. Vi la alle merke til deg. Men vi sa ikke noe. Heller ikke mannen i kassa sa noe.

Eller du på apoteket som hadde kølapp 133. Jeg hadde 132. Men det ga du blaffen i. Ikke lat som du ikke så hva som sto på lappen din. Du sto der allerede da jeg kom bort til skranken. Da hadde det plinget for tre sekunder siden – og det røde tallet viste 132. Du lo det hele bort da jeg pent gjorde deg oppmerksom på «tallforvirringen». Du snudde deg mot betjeningen igjen, overså meg fullstendig. Fortsatte med ditt. Jeg hadde ventet lenge. Jeg hadde ikke lyst til å være der et minutt mer enn jeg måtte. Men det ga du tydeligvis blanke i. Det samme gjorde hun som sto i skranken.

Eller du på Clas Ohlson som ikke orket å stå i kø like lenge som alle oss andre. Da det var min tur dukket du opp fra intet, og presset deg foran. Du skulle jo bare spørre om hvor mye varene du hadde i kurven kostet. Det måtte jeg jo skjønne, sa du surt. Bare spørre om priser på en haug med varer. I dette tilfellet reagerte heldigvis mannen i kassa samtidig med meg, og han fortalte deg at køen også gjaldt for deg, selv om du «bare» lurte på prisene.

Og for all del; Vi må ikke glemme «frontsnikeren». Den type mennesker som kommer inn i butikken og går rett til kassen fra motsatt side av køen. Sånne som gjerne «bare» skal ha en pakke tobakk eller noe annet smått.

Men står jeg der med handlevogna mi fylt til randen – og du har få varer i kurven, så slipper jeg deg gjerne foran meg. Det setter jeg pris på selv, når noen tilbyr det overfor meg. Eller om du har bommet på tiden og har det travelt, så kan du si det, og spørre om å komme foran meg i køen. Det går fint. Men ikke lat som om du ikke sniker. Du vet hva du holder på med. Vi ser deg. Alle sammen.

Kommentarer til denne saken