Hotell, restauranter må redusere sin virksomhet og eller stenge, selv om de får tilskudd til en del av lønnen. Bransjen som tross alt er av vital betydning for turismen til Norge, for alt uteliv, og forretningslivet som må reise og ha møter, konferanser etc. tåler ikke en ny runde med nedstengninger. Vi snakker om milliarder av kroner i omsetning og tusenvis av mennesker som har dette som sitt yrke. Det man med dagens regler/påbud eller anbefalinger kan oppnå er en flukt fra bransjen, og når alt en gang er tilbake til normalen, så har man ikke lenger et tilstrekkelig antall fagfolk til å bemanne de mange fagområdene denne bransjen har. Da må vi importere fra utlandet mennesker med eller uten nødvendig fagkunnskaper, språkproblemer og alle andre problemer som lett følger med.

Det er en gåte for meg at man skal kunne sitte og hygge seg på en restaurant med julemat, men å nyte en akevitt eller et glass vin til maten det er forbudt. Det er imidlertid lov å drikke et glass vann eller en Cola light. Er grunnen at om man tar en drink eller to så blir litt mer avslappet og kan hende man nærmer seg sin partner med mindre enn den pålagte meteren.

Det må finnes andre måter å stoppe pandemien på enn å forby å drikke et glass vin.

Regler/påbud eller anbefalinger for:

Restauranter, kafeer og uteliv.

• Skjenkestopp.

• Serveringsstedet skal sørge for at alle kan holde 1 m avstand til andre enn husstandsmedlemmer og tilsvarende nære.

• Serveringssteder skal ikke gjennomføre aktiviteter som normalt innebærer mindre avstand mellom gjestene enn 1 m (f.eks. dansing).

• Serveringsstedet skal sørge for smittevernet, men du må også passe på at dere ikke er for mange.

• Krav om munnbind der det ikke er mulig å holde meteren, unntak mens man sitter ved bordet.

• Plikt til å registrere gjester som samtykker til det.

(avskrift fra regelverket av 15.12.21)