Føler du at du får respekt fra dem i ditt eget miljø nå når du har stjålet sykkelen fra en eldre pensjonist? Det er jo rimelig vågalt å snike seg inn på en terrasse om natten og stjele sykkelen fra en gamling, steintøft og virkelig modigst. Å, nei du, det er ikke det og ikke risikerer du noe heller, selv om tyveriet er politianmeldt. For politi lik det vi hadde «i gamle gode dager» har vi jo ikke lenger.

Hadde vi hatt det så hadde de sjekket hjelmen min du slengte fra deg og porten du åpnet for fingeravtrykk og også sjekket sykkelen du slengte fra deg for det samme. Ikke usannsynlig at dine fingeravtrykk er registrert fra før, men som sagt, vi har ikke politi lengre så det har ikke skjedd.

I dag har vi bare papirskyflerne, de har skyflet papir siden første klasse i folkeskolen og videre gjennom skoleverket og til ferdig jus-eksamen og fortsetter med det i det som en gang var politietaten, de kan ikke annet. For å finne ut om ting trengs det etterforskere og de er ikke mer å se. Kanskje de er satt til å skyfle papir de også. Nå ble kanskje noen støtt og eller fornærmet, men det hører med til det å bli voksen. Har man ikke blitt støtt eller fornærmet i sitt liv, har man ikke levd. Forsikringsselskapet meldte i dag at jeg får en sum tilsvarende halvparten av hva en sykkel kostet, regnet ikke med mer enn det heller, da jeg ikke hadde låst den (tosk).

Halvparten, det er nok til en passende billig bruktsykkel på Finn.no og et byggesett for å bygge om til el sykkel, men ikke til et batteri, de er dyre, får vel spare et halvt års tid. Da bør det gå.

Fysj, skar litt ut der, jeg var og er avhengig av å ha et transportmiddel og da annet enn bil som jeg heller ikke eier. Kan gå tenker du, nei, kan ikke det ser du, etter 50 meter begynner ben og hoftesmertene og etter ca. 200 meter er det full stopp og trenger kvarter i ro. Rart med gamle kropper, som har vært mye brukt, de har en tendens til å svikte både her og der.

Veggmøte med påfølgende hjerneslag og hjerteinfarkt, jeg har hatt det hele og går i dag på en liten medisinblanding som blant annet innebærer betablokker, de har en spesiell effekt som de både er designet for å ha og som samtidig er j..... irriterende. De sørger for at hjertemuskelen blir prioritert foran alle andre. Det betyr blant annet at man får en kondis og styrke nær null og at det kreves mye innsats over lang tid for å komme litt over det nivået. Til det var det å ha en sykkel en meget god hjelp, syklet som oftest en tur på 25–30 km utenom turer til butikken.

Les også

Jan lever av å pusse opp og selge leiligheter: Disse grepene benytter han seg alltid av

Koseturen var å sykle til Horten for en kaffekopp på kafé og tilbake via Åsgårdstrand, lite oppoverbakker på den turen og med motor på forhjulet var ikke det noe problem. Mange har det verre en meg, jeg er en av de heldige som fremdeles kan gå trapper opp til både andre og tredje etasje uten å måtte ta en lang pause på veien. Kjenner noen som ikke kan det, på grunn av den hjertemedisinen. Så da du stjal min sykkel stjal du mer enn det, du stjal min frihet til å bevege meg rundt omkring og du stjal en verdifull del av det jeg har igjen av mitt liv og det kan jeg ikke tilgi deg, slask.