Gå til sidens hovedinnhold

Maria og Thomas tar med familien på en ellevill ferie: – Vi har ikke bestilt en eneste overnatting

Artikkelen er over 4 år gammel

De har ikke lagt en plan for ferien sin, unntatt at alt kan skje – og du kan følge reisen på tb.no.

Ideen om å lage en annerledes bilferie kom i fjor sommer. Da var Maria Eriksson (38) og Thomas Flugeim (36) på bilferie i Europa sammen med barna Marthine (9), Filip (6) og Timian (4).

– Da hadde vi plutselig to dager til overs hvor vi bestemte oss for å ta alt på sparket, og det endte med å bli de beste dagene, sier Thomas.

Dermed ble ideen om å ta en bilferie i Europa uten planlegging født for familien fra Melsomvik.

– Vi har en omtrentlig rute planlagt, men vi har ikke bestilt en eneste overnatting eller noe sånt, sier Maria.

– I bilen har vi i tillegg pakket med oss utstyr for både å sove i telt og under åpen himmel, og vi har tenkt å teste ut begge alternativene, sier Thomas.

Tanken er at det ikke er å komme seg til destinasjonen som er målet, men selve reisen dit.

– Vi skal ha så mye fleksibilitet at vi kan stoppe opp og se på den kua eller noe annet spennende som dukker opp. Det skal ikke være mas og jag, sier Maria.

LES OGSÅ: Derfor får mange biltrøbbel i ferien

Alt skal deles

En ting til har de planlagt, nemlig at alt fra turen skal deles via sosiale medier og at Tønsbergs Blad skal følge dem både på tb.no og i papiravisen.

– Vi kommer til å ha kameraer utenpå bilen som strømmer alt som skjer der ute når vi kjører. I tillegg kommer vi til å dele bilder og videoer på sosiale medier, sier Thomas.

– Og vi inviterer de som følger oss til å komme med spørsmål og reisetips til oss underveis, sier Maria.

Ikke minst skal menneskene de møter på veien være med på å sette farge på turen. Derfor har de kommet opp med ideen om «sneakpeekvisit». Det vil si at de inviterer inn en person i bilen på hvert sted de kommer til, og så skal denne personen vise dem rundt i byen sin.

– Vi er allerede i gang med å «øve» oss her hjemme, vi skal blant annet på tur sammen med Finn Schjøll, sier Thomas.

Denne reportasjen, og andre – blant annet en om å pakke bilen riktig – kommer til å dukke opp på nettsiden deres når det nærmer seg avreise og kontoen hastaggen #dujegoss lanseres.

LES OGSÅ: Barn på bilferie? Null problem!

Ta hensyn

Noe av tanken bak turen er å vise at en bilferie ikke trenger å være stress og slitsomt.

– Mange sier at de ikke orker å kjøre med familien til OBS engang, og lurer på hvordan vi skal klare fire uker i bil sammen. Men poenget er at det er mine barn, min samboer, vår familie – og det er ingen i verden jeg heller ville hatt i bilen en akkurat de, sier Maria.

– Har dere noen tips for hvordan man får til en slik bilferie?

– Ha en stor bil, og planlegg hvor man gjør av søppel slik at det ikke blir kaos i bilen. Og så må man ha leker, sier Thomas.

– Det handler om å ta hensyn til hverandre og være innstilt på å ha det gøy.

LES OGSÅ: Pass deg for denne valutafella

På barnas premisser

– Blir det ikke enda mer stress når dere skal filme og ta video i tillegg til alt annet på ferien?

– Bilder tar vi jo uansett, så det blir ikke store forskjellen. Og vi kommer til å få god hjelp til klipping og redigering. Vi legger alt opp i skyen, så er det en annen som skal redigere og lage filmsnuttene for oss, sier Thomas.

Og samboerparet er veldig bevisst på hva de kommer til å dele av videoer og bilder av barna.

– Alt som vises av dem, skal først gjennom redigering. Ingenting sendes direkte av det. Og vi skal også til en samtale med en psykolog hvor vi tar opp akkurat det med barn og eksponering i sosiale medier. Møte med psykologen kommer til å være en videoreportasje vi legger ut på bloggen vår, sier Thomas.

Her skal de også snakke om hva en slik månedslang tur uten planlegging kommer til å kreve av barna.

– Noen lurer på om ikke barna har godt av forutsigbarhet, men det har de hele tiden resten av året. Hver dag er forutsigbar med skole, fritidsaktiviteter, måltider og så videre. Det kan bli godt å skru av det en liten stund, sier Maria.

Turen starter i juli og varer i 30 dager. Turen kan følges på Facebook, bloggen dujegoss.no, Instagram, Snapchat og på tb.no.

Kommentarer til denne saken