Gå til sidens hovedinnhold

– Så pekte han på bildet av seg selv ved siden av Messi!

Artikkelen er over 4 år gammel

«Feriefamilien» møtte endelig en ekte Barcelona-stjerne.

DuJegOss-gjengen holder fortsatt god kok med sin litt uvanlige ferieplan. Nå har de blant annet krysset av Tyskland, Frankrike, Nederland og Spania av lista, og i det sistnevnte landet fikk de et spesielt møte.

Som nevnt tidligere har familien hatt som mål å møte en fotballstjerne. Bortsett fra ett lite glimt av Cristiano Ronaldos hustak, har ikke dette gått helt etter planen. Men så skjedde det noe uventet.

– Jeg spurte om han var kjent, og da svarte han «ja». Så pekte han på bilde av seg selv ved siden av Messi! forteller pappa Thomas Flugeim.

Les også: Denne gjengen skal ro over Atlanterhavet, en bragd ingen norske jenter har klart før

(saken fortsetter under bildet)

Ukjent sport

Mannen de møtte er argentinske Matías Pascual. Han er en stor stjerne innenfor en relativt ukjent sport for nordmenn, nemlig landhockey – På rulleskøyter.

– Og det er med fire hjul! sier mamma Maria Eriksson, som sikter til de gode, gamle rulleskøytene som levde sine glansdager på 80-tallet.

Sporten er populær i Spania, og det er tydelig at Pascual er en stor stjerne der han pryder veggen til FC Barcelona nære fotballhelten Lionel Messi.

– De er sikkert kompiser! sier Eriksson og ler.

Les også: «Kjipe kjøttkaker» og «litt på sparebluss» for veikroene i Vestfold

Omvendt «sneak peek»

Pappa Thomas Flugeim hadde fått øyet på den argentinske spilleren utenfor treningsområdet til FC Barcelona. Da hadde Pascual kommet nydusjet ut med en FC Barcelona-bag. Da Flugeim forsto, etter mye gestikulering i mangel på et effektivt kommunikasjonsspråk, at Pascual var kjent, spurte han om han ikke ville stille opp på et bilde med barna.

– Han sa at jeg kunne sitte på for å finne Maria og de andre. Da ble det egentlig en helt omvendt «sneak peek»! forteller Flugeim og ler.

Litt senere fant de resten av familien, og ungene var glade for at de endelig fikk møte en Barcelona-stjerne. Han stilte mer enn gjerne opp foran linsen.

– Det var veldig stas, spesielt for ungene, sier Flugeim.

(saken fortsetter under bildet)

Les også: Små blindpassasjerer i kofferten kan ødelegge gode ferieminner

Arrestasjonen av Villar

Det var ikke bare én viktig sportsskikkelse familien møtte. Samme dag fikk de øye på en dresskledd mann som skulle vise seg å komme ut av ett ekstraordinært møte med fotballforbundet i Spania. Det var Antonio Argandano, styremedlem i FC Barcelona.

På møtet hadde de nettopp snakket om arrestasjonen av fotballpresidenten i Spania og visepresident i UEFA, Ángel Mariá Villar. Han ble arrestert for korrupsjon, dokumentforfalskning og underslag melder VG forrige tirsdag.

– Han var veldig opptatt av at ting skulle gjøres skikkelig, og «ikke noe tull», forteller Flugeim.

(saken fortsetter under bildet)

Les også: Flint har ansatt ny daglig leder

Fire land på én dag

Videre tok familien turen til Italia, hvor de i dag befinner seg. Den eldste av barna, Marthine (10), fylte år og det skulle feires på en litt spesiell måte.

– Marthine ville våkne opp under åpen himmel, så da sov vi på en strand. Så våknet vi rundt solgjester dagen etter mens vi lå i soveposene våre, forteller Flugeim.

Han forteller videre at det var litt pinlig, men bursdagsbarnet likte det godt.

– Hun var veldig fornøyd, sier Flugeim og fortsetter:

– Marthine er en av de få menneskene i verden som har vært innom fire land på én bursdag.

Dagen avsluttet de ved å sjekke ut det skjeve tårn i Pisa, noe familien synes var en flott opplevelse. Neste stopp blir Venezia.

Familien kan du følge på tb.no og på familiens egen hjemmeside.

Kommentarer til denne saken