Gå til sidens hovedinnhold

Bassenget var radioaktivt: – Det var som fra krigens dager i Russland!

Artikkelen er over 4 år gammel

Hotellet i Kroatia hadde et uvanlig tilbud ...

«Feriefamilien» ble litt overrasket da de endelig hadde kommet fram til det tilsynelatende «fasjonable» hotellet i Kroatia.

De hadde kjørt et par sene timer gjennom Slovenia for å komme fram til kveldens overnattingssted. På hotellet som familien hadde gledet seg til å oppleve, møtte de en gammel, mørk bygning med en sovende vakt på utsiden.

– Det var veldig spesielt, forteller pappa Thomas Flugeim.

Helsebringende radioaktivitet

Etter hvert som familien fant seg til rette på hotellet, som for øvrig heter «Istariske Toplice», oppdaget de wellness centar – spa-avdelingen med flere svømmebasseng. Ett av dem var helsebringende, og tilbød noe helt unikt.

– Det ene bassenget var radioaktivt! Der kunne man bare være i maks en halvtime, forteller Eriksson.

Vannet inneholdt flere ulike mineraler, og ett av mineralene var radioaktivt. Eriksson forteller videre at de snakket med en eldre herremann på 89 år som kom dit hvert år i tre uker for å «nyte» det radioaktive tilbudet. «Feriefamilien» var mer skeptiske.

– Vi var ikke i det, slår mamma Eriksson fast.

 

Sølv ble til kobber

Det var meningen at bassenget skulle inneholde radioaktivitet, men for noen badenymfer gikk det kanskje ikke helt etter planen.

– Det var en dame som hadde en fotlenke i sølv. Den ble kobberfarget når hun kom opp av vannet, forteller familien.

Eriksson la også merke til en merkelig lukt som ikke ville bort. Det endte med at hun måtte vaske ungenes og sitt eget hår flere ganger for å få den bort. Hele opplevelsen var merkelig for DuJegOss-gjengen, men det var litt artig òg.

– Det var jo litt morsomt!

Hjem på søndag

DuJegOss-gjengen har besøkt flere land som Tyskland, Nederland, Spania, Italia og Frankrike de siste ukene uten å planlegge noe særlig med overnattinger. Nå nærmer det seg slutten på den uvanlige bilferien, og de er trygt tilbake i huset i Melsomvik om noen få dager.

– Vi kommer hjem på søndag, sier mamma Eriksson.

Livesendinger i Berlins gater

Akkurat nå befinner familien seg i Berlin hvor de skal ha live-sendinger i den tyske hovedstads gater og ikke bare fra bilen. Her skal de tilbringe en hel dag, men hvor søvnen tar dem på slutten av dagen er ikke planlagt.

– Nei, det vet vi ikke enda! sier Eriksson.

Men det er kanskje ikke så overraskende å høre fra denne spontane familien.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.