Tradisjonen tro er Jarlsberg og Melsom Rideklubb vertskap for høstens mesterskap for juniorrytterne, det vil si unge ryttere i alderen 13 til 18 år. Dette er det mesterskapet innen hestesport i Norge som samler flest deltakere – i år stiller 67 ekvipasjer fra hele landet til start på det flotte anlegget til Melsom Videregående skole.

Populært stevne

Stevnet begynte allerede torsdag, lørdag tar mesterskapsklassene til med en offisiell åpning klokken 13.00. Hindrene juniorekvipasjene møter på da ligger på 1,25 m. Søndag skal det hele avgjøres – da er hindrene på opptil 1,30 m.

- Vi er stolte over at vi hvert år ser så mange til start i denne NM-klassen, sier stevneleder Bent Stenstrøm.

Gjennom sommeren har flere ryttere på 1,50 m nivå sanket poeng i Kingsrød Trading Grand Prix Cup. Vinneren av finaleklassen lørdag kveld får hele 30.000 i premie, annenmann kan glede seg over 20.000 og tredjeplasserte 15.000. Stor spenning er det selvsagt rundt hvem det er som kan fryde seg over sammenlagtpremien – et års fri leasing av en 2-hesters bil fra Kingsrød Trading. Ni ekvipasjer står på startlisten nå – av disse har fire ryttere napp i sammenlagtpremien: Ada Braaten Johnsen, Johan Sebastian Gulliksen, Karianne Hovland og Therese Søhol Henriksen.

Åpne dører for alle

Mens det er andre året på rad at det arrangeres Grand Prix Cup på 1,50 m nivå, vil det på Melsom i helgen være debut for ditto type cup for ponniene. Fem av våre aller beste ponni kategori I ekvipasjer står på startlisten i Mariero Pony Trophy.

Stevnet rommer også en finaledebutant til – lagkonkurransen Borg Bygg Team Challenge skal også opp til endelig finale. Fem lag stiller til start her.

– Totalt blir det opp mot 800 startende i løpet av disse fire dagene. Vi har mange frivillige i sving for å få dette til, blant annet mange unge, dyktige som går på hestelinjen på skolen her. Uten alle disse som stiller opp, hadde et arrangement av denne dimensjonen vært umulig å få i havn, sier en takknemlig Stenstrøm.

Han understreker også at dørene er vid åpne for publikum.

– Det er gratis å komme inn, gratis å parkere – og vi har en super kiosk på stedet. Alt ligger til rette for at publikum skal hygge seg i flotte omgivelser med topp sport, det er bare å komme!

For nærmere tider for de ulike klassene, se equipe.com