Pass litt ekstra på din firbente venn i varmen

HUSK VANN: Din firbente bestevenn trenger tilgang på vann og skygge på de varmeste dagene.

HUSK VANN: Din firbente bestevenn trenger tilgang på vann og skygge på de varmeste dagene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Skal vi tro meteorologene blir det veldig varmt de neste dagene og da bør dyreeiere passe litt ekstra på sine firbente venner. 

DEL

Når varmen slår til er det ikke bare vi mennesker som må være ekstra flinke til å drikke nok vann og søke skygge når solen er på sitt varmeste. Vi må også huske på dyrene.

LES OGSÅ: De fleste er redde for bier, men for Tommy gir de en helt spesiell glede

Kollapser i varmen

I løpet av de varmeste dagene ser vi år etter år at våre firbente venner kan få problemer. Tor Kvinge, som er veterinær ved AniCura Dyresykehus i Bergen, kan fortelle at de hvert eneste år får inn dyr som har kollapset i varmen.

– Noen kommer seg når vi får kjølt de ned med å spyle kaldt vann, men mange er så dehydrert at de må ha tilleggsbehandling i form av intravenøst væske, sier Kvinge i en pressemelding fra Tryg Forsikring.

Husk å ha vannskåler tilgjengelig

I Norge finnes det rundt 560 000 hunder, 750 000 katter og 125 000 hester. Når varmen nå kommer har veterinæren noen tips til deg som har en bestevenn på firebein.

– Se til at dyrene har tilgang til skygge og sørg for at de har rikelig med vann, både innendørs og utendørs. Sett gjerne ekstra drikkebeger flere steder i huset og ute. Skulle dyrene begynne å pese, puste med åpen munn og se ubekvem ut, bør du spyle de med kaldt vann for å kjøle de ned. Ikke pakk de inn i våte og kalde håndklær.

LES OGSÅ: Camilla er redd for å gå forbi hytta til eiendomskongen. Sier leieboeren både brøler, kjefter og filmer: – Vi blir jaget

Ikke ta med hunden på stranda

Noen tenker kanskje at det er en god idé å ta med seg sin hund på stranda når gradene kryper oppover, men Kvige uttaler i pressemeldingen fra Tryg, at det ikke er en god idé siden det ofte er mangel på skygge der.

Veterinæren kan også fortelle at de ofte får inn hunder som har fått skader på eller i nærheten av stranden.

– Det kan være glasskår eller skarpe ting i terrenget. Og la aldri en hund være alene i en innelåst bil når solen steker på sommeren. Solen beveger seg, bilen du parkerte i skyggen kan stå i direkte sollys kort tid etter, sier Kvinge.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.