Ved 13-tiden mandag forvillet to rådyr seg forbi viltgjerdet og inn på E18 ved Fokserød i Sandefjord.
Viltnemnda og politiet rykket ut, og etter en time var rådyrene tilbake på riktig side av gjerde.
LES OGSÅ: To rådyr forvillet seg ut på E18
– Det ene rådyret fikk vi jaget tilbake rundt gjerdet, det andre fanget vi og fikk satt tilbake på rett side. Det er veldig spesielt å kjenne det stressede dyret så nært. Vi liker at det ender godt, sier fallviltjeger Kai Bråten.
Senke farten
Under redningsaksjonen ble fartsgrensen satt ned til 50 kilometer i timen.
Fallviltjegeren som fanget og løftet det ene rådyret trygt over viltgjerdet bekymrer seg over farten bilistene holdt på veien under aksjonen.
– Selv om farten var redusert til 50 kilometer i timen, suste bilistene forbi i 90 til 95 kilometer i timen. Det er kjempeskummelt og kan ha fatale følger for både mennesker og dyr, sier han og håper folk skjønner hvor viktig det er å overholde senkede fartsgrenser i framtiden.
LES OGSÅ: Trond klarte så vidt å svinge unna rådyret. Det gikk ikke like bra for han som kjørte bak.
Ønsker at svakhet rettes
Bråten forteller at de to rådyrene hadde kommet seg forbi der viltgjerdet slutter i forbindelse med på- og avkjøringen til Fokserød.
– Her blir det en naturlig åpning som rådyrene har forvillet seg gjennom. Til og med elg forviller seg gjennom disse av og til. Det er en svakhet vi gjerne skulle få rettet på, men det er ikke mitt bord, sier han.
Ikke ofte
Ellers synes han at viltgjerdene og viltovergangene langs E18 gjennom Vestfold har fungert veldig bra etter at de store åpningene langs strekket ble tettet igjen for to år siden.
Nå er det en sjeldenhet at fallviltjegerne må redde eller avlive dyr som dukker opp på E18 gjennom Vestfold.
– Det er ikke så mange vilt-ulykker på E18 i Vestfold, men på sideveiene er det mange dyr som dør i trafikken hvert eneste år. Det føles veldig godt å redde et friskt og fint dyr i stedet for å avlive det, sier han.