Arrangementet er til minne om omkomne på veiene i Vestfold. I 2017 døde det fire personer på Vestfold-veiene.

– Det viktigste for meg som biskop og medmennesker er å forsøke å trøste. Da handler det om to ting. Det ene ved trøsten er at vi utfordrer hverandre til å gi hverandre nærvær når vi har tunge byrder. Det andre at vi utfordrer hverandre til å gjøre noe praktisk til å bidra i det feltet som nettopp er blitt preget av mye sorg og smerte. Det er mye bedre å tenne lys enn å forbanne mørket, sier Dahl.

I talen i kirken tok han opp farene som følger med at de fleste nå har mobiltelefon, og oppfordret alle til å stanse bilen hvis man skal bruke den.

Vondt og godt

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen deltok også på markeringen. Han fortalte at han hadde mistet en korpskamerat i en trafikkulykke da han ennå var tenåring.

– Det er vondt å samles når vi skal minnes de vi har mistet, men samtidig er det godt å vite at man ikke er alene i sorgen, sa samferdselsminister Olsen i talen.

Fra klokken 17.00 lyste fire søyler til minne om de fire som mistet livet på Vestfold-veiene i 2017. Mange hundre fakler ble tent for dem som har blitt skadet.

LES OGSÅ: Søndag fylles E18 med hundrevis av lys

LES OGSÅ: Minner trafikkofre på E18