21-åring drapstiltalt etter frontkollisjon på E18

DØDSULYKKE: 21-åringen kjørte i feil kjøreretning på E18, og frontkolliderte med en møtende bil. En familiefar omkom i ulykken. Foto: Geir Eriksen

DØDSULYKKE: 21-åringen kjørte i feil kjøreretning på E18, og frontkolliderte med en møtende bil. En familiefar omkom i ulykken. Foto: Geir Eriksen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

En 21-årig mann er tiltalt for drap etter at han kom over motsatt kjørefelt på E18 i Larvik og kolliderte med en annen bil. En 47 år gammel mann døde.

DEL

Ifølge tiltalen krysset 21-åringen fra Telemark en sperring og fortsatte i feil kjørefelt med vilje, skriver Dagbladet. 21-åringen hadde en promille på 1,32 og er tiltalt for promillekjøring. I tillegg til drap, er han tiltalt for grov kroppsskade.

– Tiltalte har kjørt omkring tre kilometer i feil kjøreretning. Vi har avhørt ham og sitter på gode beviser i saken, sier politiinspektør Magnar Pedersen i Sørøst politidistrikt.

Les også: Her la han seg i feil fil med vilje: Så du bilen før bildrapet? 

Les også: Bildrapssiktet (21) blir varetektsfengslet i fire nye uker - men han kan bli løslatt før rettssaken

Les også: Hadde 1,3 i promille da han drepte familiefar på E18

Fotomateriale

Både politiet og statsadvokatene i Vestfold, Telemark og Buskerud opplyser at det finnes fotomateriale. Dette skal vise minuttene før kollisjonen, men ikke selve hendelsen.

Kollisjonen skjedde natt til første nyttårsdag i år mellom Larvik og Langangen. Den 47 år gamle trebarnsfaren Azad Hamam fra Skien døde på stedet, mens kona og deres fem år gamle datter ble alvorlig skadd. En sjuåring og en elleve måneder gammel baby fikk lettere skader. Familien var på vei hjem fra sydenferie.

Nekter straffskyld

Til NRK opplyser 21-åringens forsvarer, advokat Jon Anders Hasle, at klienten erkjenner å ha kjørt i beruset tilstand, men at han nekter straffskyld for drap og kroppsskade.

– Bakgrunnen for det er at han er klar på at han ikke har hatt slike tanker når han har kjørt bilen. Det har vært helt andre tanker han har hatt, uten at jeg kan gå i dybden på det, sier advokaten.

Saken kommer opp for Larvik tingrett 26. september. Det er satt av tre dager til rettsbehandlingen.

Artikkeltags