Det betyr at Marché over E18 ved Grelland, som tar 40. plassen, faller betydelig siden den samme testen i fjor, da veikroa, som beskrives med å ha god utsikt fra alle bord, endte blant de 25 beste som Motor anbefalte.

I år skriver de også at mye av det de falt for i fjorårets anmeldelse, er borte, blant annet er utvalget strammet inn, selv om testen slår fast at det sikkert er et klokt grep i forhold til ikke å gape over for mye med å ha for mange retter: «Nå virker det som om de driver litt på sparebluss».

Totalt får Marché i Holmestrand 79 av 100 poeng i testen, som du kan lese i sin helhet her (ekstern lenke), og ender altså på en 40. plass av totalt 116 steder. Stedet scorer helt på topp på drikke, 10 av 10, og 9 av 10 på førsteinntrykk. Det som trekker litt ned i testen er kategoriene Smak, Pris, Barnevennlighet og Toaletter, som alle har fått tre poeng i trekk.

«Varmelampene er kanskje Marchés verste fiende. (...). Når de blir stående under varmelampen taper de seg raskt. De ovnsbakte potetene med blankt skall så så gode ut, men var helt uspiselige», er litt av karakteristikken.

LES OGSÅ: Her kan du få middag for en femtilapp

(Saken fortsetter under bildet)

Får ris for smak og ros for pris på Fokserød

Vestfolds andre «veikro» i kåringen er Sandefjord Motorhotell ved Fokserød. Her er ender totalsummen på 76 poeng av 100 mulige, og totalt gir det en 59. plass (ekstern lenke).

Motorhotellet får ros for pris og meny, hvor testen gir ni av ti poeng. «Fisken blir levert av Brødrene Berggren, som er en legendarisk fiskebutikk på brygga. Det gjør oss raskt godt stemt», skriver testpanelet.

De øvrige råvarene er de imidlertid ikke imponert over: «Men kjøttkakene er seige, grønnsakene består av frossen amerikansk grønnsaksblanding og potetene er merket med sulfitt, og da er de vakuumpakket. Ingenting var varmt», skriver anmelderpanelet.

Smak er også det som får mest trekk, med seks av ti poeng. Sju av ti poeng blir det på Førsteinntrykk, Drikke, Barnevennlighet og Renhold.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Vi får bruke det som inspirasjon til å forebedre oss

– Jeg er ikke fornøyd med denne anmeldelsen selvfølgelig, det var en litt kjedelig overskrift. Men vi får stort sett skryt for maten vår av kundene, og de kommer tilbake og tilbake.

Det sier daglig leder ved motorhotellet, Birgitte Goverud.

Hun forteller om et godt besøk også i sommer.

Goverud lover at motorhotellet skal ta tak i de tingene som kommer fram i anmeldelen, og synes det er litt synd at testen kom før de rakk å bytte ut vannbadet – slik de gjorde denne uka.

– Vi hadde litt problemer med det, og derfor valgte vi å skifte det ut, og håper det skal gi en annen opplevelse. Ellers får vi bruke det som inspirasjon til å forbedre oss. Vi bruker kjente produsenter som Nortura og Bama, og potetene som nevnes er det som er på markedet for oss nå, sier Goverud og legger til med et smil:

– Folk er stort sett forøyde, og de spiser også kjøttkaker. Det går mye kjøttkaker.

Knallår økonomisk på Fokserød

Regnskapsmessig går det svært bra selskapet med motorhotell og matservering under ett. I 2016 omsatte selskapet for nesten 22,8 millioner kroner. Det var bare 8.000 kroner mindre enn i 2015, men årsresultatet i fjor ble rekordstort: 1,9 millioner kroner i pluss, 525.000 kroner mer enn året før.

Dermed har de to siste årene gitt god uttelling for eierne, etter at årene 2011 til 2014 til sammen ga et samlet underskudd på 1,6 millioner kroner.

Regnskapene for Marché Holmestrand er ikke tilgjengelige, det er en del av regnskapet til moderkonsernet Marché Restaurants Norge AS.

I 2016 omsatte selskapet med flere veikroer i Norge for til sammen over 103 millioner kroner, men bunnlinjen er fortsatt kraftig rød, med et resultat før skatt på minus 6,5 millioner kroner.

De siste seks årene har selskapet samlet hatt et negativt årsresultat på drøyt 70 millioner kroner.

(Saken fortsetter under grafikken)

SLIK GIKK DA VI TESTET MATEN I FJOR:

■ Marché: Karaktérløs nasjonalrett

■ Holms: Frosne grønnsaker, tørt og udelikat

■ Furulund: Selv den mest sultne trailersjåfør blir mett her

■ Flykaféen: Ikke hipt, men koselig og raust

■ Motorhotellet:  Alt klaffer ikke helt på Fokserød

Her er topplista til Motor

1) Haukeliseter Fjellstue 93

2) Munkekroen, Fagernes 91

2) Lokstallen, Brandbu 91

4) Bårdshaug, Orkanger 90

4) Bioss Café, Storslett 90

40) Marché 79

59) Sandefjord 76

116 steder er testet.

Her er kriteriene for å være med:

■ Ha åpent hele dagen.

■ Må ligge ved en europavei, riksvei eller fylkesvei, ha åpent hele dagen.

■ Maten bør være hjemmelaget, og stedet bør ha god service og godt renhold.

■ Det er heller ikke noe minus at de som driver spisestedet ser sammenhengen mellom mat og miljø, for eksempel ved å redusere matavfall eller servere kortreist mat.