Gå til sidens hovedinnhold

Elevene til Fredrik kan få trafikksikkerhetspris

Artikkelen er over 1 år gammel

Elevrådet ved Wang Toppidrett er en av flere kandidater til fylkeskommunens trafikksikkerhetspris, der vinneren kåres i morgen tirsdag.

Det er hovedutvalget for samferdsel og areal i Vestfold fylkeskommune som i sitt møte tirsdag morgen bestemmer hvem som skal få prisen for 2018.

Da fristen for å nominere kandidater gikk ut 15. februar i år, var det kommet inn fire forslag:

* Gokstad skole ved Sandefjord, foreslått både av Sandefjord kommune og av Trygg Trafikk i Vestfold. FAU og FAU-leder Anette Hvidtsten har gått i bresjen for å etablere en såkalt hjertesone rundt skolen. Her er det meningen å gjennomføre flere store og små tiltak for å bedre trafikksikkerheten, et pionerprosjekt i Vestfold.

* Henning Ø. Johansen ved Sør-Øst politidistrikt, foreslått av Reidar Jørgensen, senioringeniør i Statens vegvesen. Begrunnelse: Har ofte rykket ut på fritiden for å bistå veivesenet i TON-prosjektet. (TON = trafikk, oppvekst og nærmiljø.)

* Elevrådet ved Wang Toppidrett i Tønsberg, foreslått av rektor Fredrik Aukland og assisterende rektor Aase Bakke Norén. Bakgrunnen er engasjementet elevrådet har vist for å gjøre det tryggere å ferdes langs Syrbekkveien, som er en viktig adkomstvei til skolen for mange av elevene.

Hovedutvalget tildeler prisen i egenskap av å være fylkets trafikksikkerhetsutvalg (FTU). FTUs samarbeidsutvalg kommer med en innstilling til hvem som bør vinne prisen, men den blir ikke offentliggjort før i hovedutvalgets møte.

Kommentarer til denne saken