Tredjeklassingene ved Nøtterøy videregående skole skulle egentlig på skoleturer til Tyskland, Frankrike, Spania og Irland. Nå må imidlertid drøye 100 elever bli igjen hjemme.

LES OGSÅ: Rektor sendte alle elevene hjem: – Naivt ikke å være føre var

Stopper skoleturer

– Beredskapsledelsen i fylkeskommunen har tatt en risikovurderingen, og vi har blitt enige om at risikoen er for stor for å sende elever på skoletur nå. Vi må først og fremst tenke på helsesituasjonen, sier Haave.

Dette gjelder samtlige videregående skoler i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

– Dette er drøftet med Folkehelseinstituttet, som mener det er en god idé å avlyse, legger han til.

Studieturene til elevene på Nøtterøy videregående skole kom trolig på rundt en halv million kroner. Det skal være et spleiselag mellom skolen og elevene/foresatte.

LES OGSÅ: Må stenge deler av Kanalbrua

Usikkerhet rundt refusjon

Per i dag er det uvisst hva de får igjen fra forsikringsselskapet. Det foreligger ikke konkrete reiseråd fra Utenriksdepartementet for de områdene skoleturene hadde som destinasjon. Det kan fort bety at de ikke får refundert reisen, eventuelt ikke får refundert hele reisen.

– Vi måtte ta hensyn til helsesituasjonen først og fremst. Vi skal utrede saken nærmere, vi ønsker ikke at elevene skal bli økonomisk lidende. Det er i henhold til opplæringsloven et gratisprinsipp for elevene. Men hvordan det blir seende ut til slutt må vi komme tilbake til, sier Haave.