Flere tusen pakker leveres inn og under treet på hotellet, før de fraktes videre like før julaften. For også i år er hotellets mål å gi alle i regionen vår mulighet til å gi og få gaver i julen.

– Jula er den fineste tiden for de fleste av oss, men for noen er det den vanskeligste og mest sårbare tiden, sier Eli Astrup som i en årrekke har vært ansvarlig for å samle inn gaver for hotellet.

Gaver

Dermed er treet også i år klar for litt kjærlighet på Quality Hotel.

For mange vet vi at ensomheten og håpløsheten er ekstra sterk i år. Vi håper at plassen under juletreet blir for liten for alle gavene som kommer inn fra en by der vi bryr oss om hverandre, sier hotelldirektør på Quality Hotel Tønsberg, Øyvind Hagen.

LES OGSÅ: Nå er treet på plass på Torvet – hva synes du om årets julegran?

Noen gaver er allerede levert inn, og i perioden fremover kan privatpersoner, organisasjoner, lag, foreninger og næringslivet komme innom med sine gaver.

– Jeg blir helt blank i øyene hver gang noen kommer innom med en gave. Jeg har selv møtt mange av menneskene som de siste årene har fått disse gavene, og det er veldig fint å se at vi som er i en heldig situasjonen tar oss råd til å glede andre, sier Astrup som har merket seg at givergleden er stor blant Tønsbergs befolkning.


Samarbeid

Astrup påpeker at det ofte gjelder å stoppe opp og tenke at det finnes mange sårbare skjebner der ute, og kanskje lære barna sine til å bli mer bevisst på det.

– Kanskje kan det være en fin anledning til å la barna finne en gave som kan passe til andre barn, pakke inn, legge under treet og kjenne på gleden ved å gi. Det trenger ikke nødvendigvis å være noe dyrt. Kanskje ett par votter, et skjerf, en opplevelse eller eller et gavekort.

LES OGSÅ: Nå skal byens fineste julevindu kåres – stem her

Ensomt juletre er et samarbeid mellom Incestsenteret, krisesenteret, Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeen, Røde Kors, Rotary, Quality Hotel Tønsberg og Tønsberglivet.

Incestsenteret, krisesenteret, Frelsesarmeen, Røde Kors og Kirkens Bymisjon sørger for at gavene blir delt ut til de som virkelig trenger det. Rotary hjelper til med praktiske oppgaver som blant annet pakking og distribusjon.