Gå til sidens hovedinnhold

Elin vant billetter til det store showet: – Tusvik og Tønne har sikkert noe å gøy å komme med

Artikkelen er over 1 år gammel

Elin Kristin Haugo er ei av tre som vant to billetter til jubileumsfeiringen i Oseberg kulturhus på lørdag.

Arrangementet er en del av jubileumsfeiringen til Tønsbergs Blad, som fyller 150 år. På selveste kvinnedagen lørdag kommer forfatter og foredragsholder Caroline Criado Perez, samt podkasten med Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne som går live lørdag.

– Jeg er egentlig ikke så veldig opptatt av kvinnedagen, selv om jeg mener den er viktig, sier Elin Kristin Haugo, ei av tre vinnere som får to billetter hver.

Oseberg kulturhus

For Elin blir det datteren som fikk billetten.

– Jeg liker de som skal stå på scenen. Tusvik og Tønne har sikkert noe gøy å komme med, sier hun.

– Det har vært kjempestor interesse for gratisbillettene vi delte ut, sier Olaussen.

Det er i overkant av 350 solgte billetter til lørdagens forestilling i Oseberg kulturhus. Det er fremdeles mulig å sikre seg billetter til showet.

LES OGSÅ: Kommuneoverlegens koronaråd

En verden for menn

Verden skreddersys for menn, ifølge Tønsberg-aktuelle Caroline Criado-Perez. Som også har forfattet boken «Invisible Women».

– «Invisible Women» handler om kjønnsdatagapet, altså om hvor liten kunnskap vi faktisk har om kvinner, forklarer britisk-brasilianske og Oxford-utdannede Criado-Perez.

– Dataene vi historisk, og stadig, henter inn – enten det gjelder helse, økonomi eller urban planlegging – er i all hovedsak basert på menn. Resultatet er at vi ikke vet nok om kvinner, pluss at det meste vi legger til grunn innen medisin, arbeidsliv og statlig styring, fungerer dårligere for kvinners del, hevder hun videre.

LES OGSÅ: Verden er designet for menn. Det kan Caroline (35) snakke lenge om

Tusvik & Tønne

Del to av arrangementet er liveshow med sin populære podkast Tusvik & Tønne. I podkasten sin har de to komikerne kjeftet og smelt siden 2012. Noen har kritisert dem for å være for åpne og for tøffe med kjendiser og influensere. Men fanskaren som har tilnavnet phungfolket, har vokst seg stor, og podkastens facebookside har godt over 34.000 følgere. Podkasten har over 200.000 nedlastinger i uken.

– Man må tørre å stikke seg fram og ha klare meninger. Det er kvinnekamp i seg selv, mener Tusvik & Tønne.

LES OGSÅ: Tusvik og Tønne er ikke redde for å fjase: – Å tørre å stikke seg fram er kvinnekamp i seg selv


Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.