Gå til sidens hovedinnhold

Ellen vil høre om arrangementet ditt: – Kulturen kan fortsatt deles og oppleves

Artikkelen er over 1 år gammel

Selv om kultursektoren i det store og det hele er midlertidig «nedlagt», så er kulturen selv ikke det.

– Nå som verden er snudd på hodet, og vi er plassert i ukjent terreng uten kart, må vi lete etter muligheter for gode opplevelser i hverdagen. Vi trenger kultur og kultur trenger folk.

Det mener daglig leder i Visit Vestfold, Ellen Larsen.

– Registrer deg hos oss

Visit Vestfold hadde i 2019 registrert 3500 arrangement på sin digitale kulturkalender.

– Det sier litt om kulturen som møteplass, og for et yrende kultur- og arrangementsliv som tilbys. Det sier også noe om antall arrangører og kulturaktører som nå står uten scene med et publikum i salen, fortsetter Larsen.

Og nettopp «scene» er stikkordet her. Stadig flere musikere og andre kulturaktører tyr nå til den digitale scenen for fremdeles å kunne tilby publikum kulturopplevelser live.

Larsen og Visit vestfold ønsker nå å lage en samlet oversikt over det som måtte være av slike tilbud fremover.

– Derfor inviterer vi alle dem som har planer om å streame kulturarrangementer, det seg være fra for eksempel egen stue eller balkong, til å registrere seg i vår kulturkalender. Man går inn på forsiden til visitvestfold.com og der vil det være en lenke som heter «live stream-arrangement». Går man inn her vil man komme til et skjema hvor man kan legge inn og registrere arrangementet sitt, forteller hun.

– Le, gråte, få kunnskap

For folk har fortsatt et behov for både kultur og for fellesskap selv om man for tiden ikke kan være sammen fysisk på samme måte som ellers.

– Vi har behov for å la tankene fare, for å le, for å gråte, for å få kunnskap, og vite at vi deler det med andre. Nå må vi ta i bruk alternative scener, oppleve kulturen og dele kunnskap i digitalt fellesskap.

Hun påpeker at dette at dette også kan være en strålende mulighet for mindre aktører, som ellers kanskje lett «drukner» i tilbudshavet, til å få profilert seg for et større publikum.

– La oss skape en varmere hverdag, og gi muligheter til møter mellom kultur og publikum. Vi kan fortsatt møte og støtte hverandre, selv i digitale, poengterer hun.

For øvrig har Tønsbergs Blad også en egen kulturkalender som i alle høyeste grad fortsatt er oppe og går. Også her kan man legge inn det man tenker å gjennomføre av kulturarrangementer fremover; https://www.tb.no/kalenderskjema/

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.