Gå til sidens hovedinnhold

En fremtid å glede seg til

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Klima har vært årets heteste tema, og hele verden har virkelig fått øyne opp for konsekvensene av klimaendringer. Om vi ønsker å unngå enda mer omfattende konsekvenser, så er det helt avgjørende med flere og bedre klimatiltak.

Årets valg kommer til å bli husket, for vi som lever nå har aldri før måtte ta et så viktig valg som det vi står overfor. Vi må velge hvordan Norge svare på klimakrisa som rammer oss og resten av verden.

De aller fleste partiene anerkjenner at Norge må kutte utslipp, men der MDG setter krav på sluttdato og begynner å forberede seg på hvordan Norge skal leve uten olje, virker dette fortsatt fjernt for flere av de andre partiene. Oljenæringen gjør Norge til en miljøversting, og det at vi trosser FN for å fortsette letingen gjør det enda verre.

Det er noe som ikke går opp i et regnestykke hvor man skal fortsette leting etter olje, kutte utslipp, ha lavere avgift på drivstoff og bygge ut nye motorveier. Det er åpenbart behov for et miljøparti i regjering. Et parti som tar klimakrisen på alvor.

Erna Solberg håper på et MDG under sperregrensa, slik at de kan bli sittende i regjering. Det betyr fire nye år hvor Norge svikter klimaet, og svikter barn, unge og fremtidige generasjoner. Fire år hvor man fortsetter å lete etter olje og bygger ut nye, dyre motorveier, fremfor å prioritere tog og annen kollektivtransport. En stemme til MDG kan bli avgjørende i år, både for klimapolitikken, men også for å sikre et regjeringsskifte.

I MDG ser vi på fremtiden med optimisme. Vi ser et samfunn hvor det er plass til alle, hvor det er lagt opp til sykling, tog og buss. Et samfunn hvor dyr har det bra og hvor energien er fornybar. Et samfunn hvor barn og barnebarn kan puste inn frisk luft. Men aller viktigst, et samfunn som ikke preges av ekstremvær, katastrofer og tørke.

Stem MDG, for mennesker og miljø.

Kommentarer til denne saken