Gå til sidens hovedinnhold

En smittefri julehandel som tar vare på de butikkansatte

Samfunnet er i dag i en pandemisituasjon. Gjennom hele pandemien har ansatte i handelen vært frontsoldater, som har stått i stor smitterisiko, ansikt til ansikt med ukjente, uten f.eks. helsevesenets smittevernutstyr og kunnskap.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi går nå inn i en julehandel som sparkes i gang av Black Friday, Black week, nattåpent osv. Normalt medfører dette lange åpningstider, «crazy» tilbud på odde tidspunkt. Dette betyr at mange kunder vil komme innom å handle i samme tidsrom, noe som igjen øker smitterisikoen. For de ansatte i handelsbransjen, våre medlemmer, blir det svært lange og utfordrende dager.

La det ikke være noe tvil, handelsbransjen trenger julehandelen for å overleve. Det den ikke trenger er en unødvendig belastning på en arbeidstakergruppe som allerede har stått i stormen siden mars.

LES OGSÅ: Nytt tilbud til alle som handler i Tønsberg: – Viktig at folk tenker gjennom hvor de legger julehandelen i år

Handel og Kontor Region Østlandet Sør oppfordrer nå det norske folk til å tenke på alle de 370.000 arbeidstakerne som nå går inn i sin aller mest utfordrende tid, kanskje langt mer enn når landet stengte ned i mars. Den neste måneden skal det norske folk handle for store summer i Norske butikker, og våre medlemmer skal håndtere alle disse transaksjonene.

LES OGSÅ: For hver hundrelapp du legger igjen i en lokal butikk, får du noe skikkelig bra tilbake

Vi oppfordrer derfor alle kunder til å vise hensyn til ansatte i butikkene, og handle på spredte tidspunkt. Mange arbeidsgivere har riktignok gjort et godt arbeid for å beskytte sine arbeidstakere som best de kan, men det medfører utvilsomt risiko å møte så mange mennesker gjennom dagen.

LES OGSÅ: Randi og Turid feirer at butikken er 15 år: – Vi er så takknemlige for at kundene våre stiller opp

Handel og Kontor Region Østlandet Sør oppfordrer derfor arbeidsgiverne og kjøpesentrene til å unngå utvidede åpningstider, nattåpent, «crazy» tilbud på spesifikke tidspunkt. La oss gjennomføre en smittefri julehandel som også tar vare på alle de flotte butikkansatte som holder hjulene i gang.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.