Endret forskriften: Nå er det kun forbudt å overnatte på hytta

Foto:

Ordfører i Færder Jon Sanness Andersen opplyste tidligere i dag at de ikke hadde hjemmel for å forby hytteeiere å reise på hytta. Regjeringen bestemte først at det er forbudt, så ble regelverket endret.

DEL

(Øyene) Regjeringen ba onsdag fylkesmennene om råd om hvordan man kan løse konflikten rundt hyttefolk som reiser på hyttene sine. 7 av 11 fylkesmenn svarte at de ønsket at regjeringen nå iverksetter «Forskrift om karantene, isolasjon og forbud mot opphold på fritidseiendommer». (Ekstern lenke). Blant disse var også Fylkesmannen i Vestfold og Telemark.

Det var VG som omtalte saken først.

I regjeringens pressekonferanse klokken 16:00 torsdag informerte helse- og omsorgsminister Bent Høie om at denne forskriften nå vil tre i kraft. Det ville først si at det var forbudt å oppholde seg på en fritidseiendom utenfor egen hjemkommune. Fredag ble forskriften endret og innebærer nå at kun overnatting er forbudt

– Dette er en beslutning som jeg helt til det siste håpet at vi kunne slippe å ta, uttalte Høie på pressekonferansen torsdag.

LES OGSÅ: Beboer på Tjøme: – Her renner det fortsatt inn med hyttegjester (+)

Streng straff

– Jeg hører de som sier at de vil på hytta fordi de ikke vil bli utsatt for smitte på samme måten når de er der som de er hjemme. Det forstår jeg veldig godt, men vårt ønske om å få folk hjem fra hyttene handler ikke om det. Det handler om de små kommunene som har veldig mange fritidseiendommer. Og de kommunene har ikke i dag og i tiden fremover kapasitet til å ta seg av syke hyttefolk i tillegg til sine egen innbyggere.

Folk som bryter forbudet mot å overnatte på fritidseiendom i en annen kommune enn hjemkommunen, risikerer normalt 15.000 kroner i bot, subsidiært ti dager i fengsel, opplyste riksadvokaten i et rundskriv mandag. (Ekstern lenke)

Artikkeltags