Det hele startet i 1924 – den gang som Pihls Pensjonat – sommerpensjonatet på Tjøme ble drevet av søskenparet Frithjof og Daisy Pihl. Det sies at Frithjof var en romantiker, og det kan man vel egentlig få bekreftet når man besøker stedet, med små pittoreske bygninger i en «cottage»-stil. En britisk ung kvinne som kom på besøk til pensjonatet på 30-tallet, forelsket seg i Frithjof. Denne kvinnen – med kallenavnet Babs – var en av årsakene til at bebyggelsen etter hvert fikk et lite preg av å være en britisk landsbybebyggelse. Det vanlige på denne tiden var jo den hvite sveitserstilen, som øyenes mange andre pensjonater hadde.

Babs begynte å gjøre noe så originalt som å «sile» gjestene som fikk bo der – noe som etter hvert medførte at det ble et privilegium å få adgang til Engø. Stedets opprinnelige eksklusive særpreg var også at her skulle det vises respekt for privatlivets fred, noe man kan oppleve den dag i dag. Kjente og fremtredende personligheter fra utlandet og fra norsk samfunnsliv kunne feriere fredelig og uforstyrret på Engø – beskyttet mot offentligheten – og med et tjenerskap som hadde en sivilisert form for diskresjon.

I 1983 ble gården overtatt av Nina Felling Andersen og Harald Andersen, og ble gjenåpnet som dagens Engø Gård sommeren 2000 etter en omfattende restaurering og modernisering. Engøs gamle sjarm er bevart uten inngrep eller endringer i gårdstunet som har vært det samme helt siden Frithjof Pihl lukket det med spisestuebygningen og drengestuene i 1920-årene.

Bebyggelsens opprinnelige preg er vakkert beholdt, med lave løsninger og grundig arbeid med mange eksteriørdetaljer og ikke minst hageanleggene rundt bygningene. I disse dager utvides stedet med bade- og spafasiliteter.

God hvile og nytelse på Engø Gård.