Dette gjør han på samme tid som alle verdens idrettshelter hyller Martin Luther King Jr-dagen, som akkurat er avholdt. Denne dagen som er den tredje mandagen i januar, er en av tre føderale, offentlige høytidsdager i USA, og selv Donald Trump markerer denne dagen med tale og kransenedsetting på graven hans. Srour forsøker å avdramatisere vitsen sin med at dette bare er en spøk. Mener han virkelig det?

Uaktuelt med slike vitser

Jeg har i flere år spilt basket i eliteserie og Basketligaen i Kristiansand og Bærum. Her var en naturlig del av kontrakten at vi jobbet med ungdommer og holdninger, både som trenere og på mange skolebesøk. I basketmiljøet er det ikke aktuelt med slike vitser.

LES OGSÅ: Ungdomsskolelærer raser mot Hadi Srour: – Det er på tide å ta et oppgjør mot slike holdninger

Da jeg flyttet til Tønsberg for tre år siden ble jeg umiddelbart glad i byen og folka her. Samtidig ble jeg tidlig klar over at det hadde vært et miljø rundt Odins soldater og andre ytterliggående høyregrupperinger som byen ikke var stolt over.

Demonstrerte mot Odins soldater

Derfor var jeg raskt ute med å demonstrere mot Odins soldater på markeringen som ble arrangert av byens politikere en kald kveld i desember 2016. Her kom vi i dialog med Odins Soldater gjennom en fredelig markering, og siden har jeg ikke hørt mye til denne gruppa. Jeg ønsket selvsagt ikke at mine tre barn skulle vokse opp i en by med et slikt ytterliggående miljø. Det kan jeg ikke tro at Srour ønsker heller.

LES OGSÅ: Toppbokser Hadi Srour beskyldes for rasisme etter Instagram-post: – Det var bare en spøk

Nå jobber jeg som undervisningsinspektør på Borgheim ungdomsskole. På skolen vår og i ungdomsmiljøet ellers i Vestfold (jf., TB) har vi en negativ trend i bruk av sosiale medier, diskriminering, ungdomsvold. Politiet er også bekymret for radikalisering blant noen få av ungdommene. Samtidig kjenner jeg flere elever som ser opp til Srour etter de gode bokseprestasjonene hans i løpet av de siste årene.

LES OGSÅ:  Tre får bot etter Odins soldater-patruljering

Vanskelig å forsvare utspillet

Jeg har selv respekt for det arbeidet Srour og boksemiljøet i Tønsberg har bygd opp, og seinest for noen dager siden anbefalte jeg en av mine elever å satse på boksing og Videregående skole, da mitt inntrykk er at disiplin og respekt kjennetegner boksemiljøet i Tønsberg. Nettopp derfor får jeg problemer med å forsvare dette utspillet fra Srour i det daglige holdningsarbeidet mitt med Borgheim-ungdommene.

Bør beklages

Jeg oppfordrer derfor Srour til å beklage utspillet på Instagram, og inviterer ham gjerne til Borgheim ungdomsskole. Her skal du være velkommen. Samtidig bør det være naturlig for ansvarlig redaktør i Tønsbergs Blad å kommentere dette innspillet på lederplass og for idrettslagene i distriktet å vise at de tar avstand fra slike utspill.