Her kommer en liten brannbombe av en tanke: Det jeg ser, er at på mange forum på nettet hvor det diskuteres for og imot, topper dessverre «fullvaksinerte» (noe ingen tydeligvis blir før 6.-10. dose), en mye mer direkte, frekk og sjikanerende talemåte og ordvalg.

Flere sier rett ut at de håper uvaksinerte blir syke og dør. Vi har alle tatt et legitimt valg, og slik er det i et demokrati. Vi har friheten til og velge selv. For meg personlig er det viktig at alle føler seg trygge. Noen kan ikke ta vaksinen, andre vil ikke ta en medisin som; ennå faktisk, kun er på betinget prøve.

Selv ble jeg alvorlig syk etter svineinfluensavaksinen i 2009/2010. Tok vaksinen på anbefaling fra lege. I år tok jeg vaksinen fordi jeg ønsket fortsette mitt arbeide som frivillig på diverse steder. Vært syk siden, med alvorlige symptomer og bivirkninger. Som blant annet har resultert i en sterkt nedsatt funksjonsevne i hverdagen.

Jeg har kjørt ambulanser og vært på akuttmottak, med dette i hodet: «Dette overlever jeg ikke.» Jeg skulle ønske at alle sto litt mer sammen om dette. Ikke skyld på at uvaksinerte er årsaken til spredningen. ALLE smitter. Og at det er mange innlagte på sykehus? Tja. Helse-Norge som har noen av de beste ansatte og tjenester i verden, og er jo i utgangspunktet rustet for dette.

Uvaksinerte er per definisjon en minoritetsgruppe, og er etter norsk lov ikke lov og forfølge slik det gjøres i dag med krisemaksimering, trusler og diverse annet. Jeg er lei meg for alle som står fram med et smil og sier NÅ må dere egoister ta vaksinen, slutt og tenk på dere selv og tenk på alle andre. Er det DET du gjør som skriver slikt?

Tenker på ALLE andre? Jeg forstår meget godt begge ender av skalaen. Dette vil gå over. Ta vare på deg selv først og fremst, så blir alt mye bedre. På tide belyse skader og bivirkninger, men dette holdes tydeligvis tett til brystet av diverse rundt omkring.

Stay safe, og husk det er lett skrive hatefulle ytringer der man sitter trygt og varmt i egen stue med julemusikken i bakgrunn. Ikke la deg rive med i et engasjert øyeblikk.

God helse!