Gå til sidens hovedinnhold

Er du en håpsbærer?

Kirkens SOS vil lære opp 400 nye «håpsbærere»

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Temaet for Verdensdagen for selvmordsforebygging i år er «Å skape håp gjennom handling». I en tid preget av pandemi, isolasjon, klimakrise og flyktningkrise, er håp viktigere enn noen gang. Vi har som mål å utdanne 400 nye frivillige «håpsbærere» i løpet av året.

Mange av de som tar kontakt med Kirkens SOS gjør dette nettopp fordi de kjenner en mangel på håp, og på en frykt og dyp bekymring for fremtiden. Det kan være håp om et liv uten sykdom; håp om at verden skal overleve skogbrann, flom og andre naturkriser; håp om at mennesker på flukt fra krig skal få et bedre liv; håp om at pandemien skal være over.

En trenger ikke følge nøye med i nyhetsbildet for tiden før alt kan føles overveldende og skummelt. Klimakrisen har blitt et av de største temaene i årets valgkamp, og vår generalsekretær Lasse Heimdal sa nylig i mediene at vi merker en bekymring over klimasituasjonen blant unge.

– Vi må ikke underslå alvoret, men heller ikke snakke til barn og unge som om alt håp er ute, sier vår generalsekretær til Vårt Land.

Og i akkurat dette, ligger kjernen av det vi gjør i Kirkens SOS for å bidra til å styrke livsmotet og håpet til de som ringer inn. Når mennesker får åpnet døren inn til det som er tungt og håpløst, åpnes også en mulighet for at et glimt av håp kan slippe inn.

Kirkens SOS sine frivillige har blitt kalt «håpsbærere» av de som tar kontakt med oss. I løpet av pandemien har enda flere enn før trengt noen å snakke med, og pågangen til oss er større enn noen gang. Derfor har vi som mål å lære opp 400 nye «håpsbærere» i løpet av året, slik at vi får besvart flere av de som tar kontakt med oss.

Mange har meldt seg allerede, men vi trenger enda flere. Og alle kan bidra, uavhengig av religion, alder, etnisitet og kjønn. Alt du trenger er et ønske om å lytte, og om å gi av din tid for å gjøre noe meningsfullt for andre. Bli en «håpsbærer», du også. Se mer og søk på kirkens-sos.no/frivillig.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.