Rakel (20) fra Tønsberg var først ut i fredagens sending.

– Ja, ok! var den umiddelbare responsen fra dommerne da Rakel begynte å synge.

Og det tok ikke mange notene før alle fire dommerne hadde snudd seg.

– Bra sunget. Vokalen er duggfrisk, den sitter hele veien. Du har massevis av overskudd. Man hører at uansett hva du gjør så har du flere gir igjen. Og så har du jo en sånn ufattelig fin fremtoning på scenen. Man ser at du elsker å stå på scenen, sa Espen Lind.

LES OGSÅ: Rakel (20) skal få mentorene til å snu seg: – Jeg husker ingenting fra da jeg sto på scenen

– Rakel, dette var full fres, altså. Den vokalprestasjonen som du leverte nå – med rytme, med «pitchen» din, med dynamikken, med fortellerevne – nei, du har alt. Dette var helt, helt nydelig, sa Matoma.

Ina Wroldsen dro fram låtvalget til Rakel. Rakel sang Mac Miller-låten «Good News».

– Det å kunne ta en sånn låt – og du får liksom dratt den opp til et sånt ekstremt lekent, men samtidig så kontrollert nivå. Rytmikken i det du gjør, det er det «class» over. Jeg har skikkelig lyst til å se hva mer som ligger i den lille gavepakken her, sa Ina Wroldsen.

LES OGSÅ: Nå skal Rose (49) synge for fire stolrygger, men vil noen av dem snu seg?

– Du får det til å se så lett ut. Så leken, så kul. Timingen er der hvor den skal være. Alt er veldig uanstrengt. Dritkult låtvalg. Jeg, bare … Oh, la oss jobbe, da! fridde Yosef Wolde-Mariam.

– Disse øyeblikkene er det ikke så mange av på «The Voice», hvor alle blir blåst av banen og har lyst til å ha deg på sitt lag, oppsummerte Espen Lind mens Rakel tenkte på hvem av mentorene hun skulle velge.

– Jeg går for den personen jeg aller mest hadde håpet skulle snu seg; det er Yosef, sa Rakel.

20-åringen er dermed videre til duell-fasen av «The Voice», som begynner på TV 2 4. mars.