I papiravisa torsdag 24.10 står det å lese at en fra publikum under jubileumskonserten til Tønsberg Musikkorps av 1919 etterlyser Tønsbergs blads dekning av denne. Som leder av 1919 kan jeg bekrefte at Tønsbergs Blad ikke var til stede for å dekke 100-åringens feiring av seg selv, selv om de var behørig invitert – gjennom flere kanaler.

Vi fikk imidlertid god omtale i forkant, da papiravisen hadde en fin artikkel om 1919 dagen før konserten. Da var det bare litt synd at nettversjonen av artikkelen først ble publisert dagen etter konserten – så den gikk de glipp av, avisens nettlesere.

Tønsbergs Blad må, som de fleste andre virksomheter, foreta prioriteringer – og jeg skal på ingen måte sette spørsmålstegn ved det avisen måtte velge å dekke fremfor å stikke bort de få meterne som er fra avishuset til kulturhuset på bryggekanten. Hadde de imidlertid prioritert dette, så kunne de fått delta i feiringen av et orkester som har holdt det gående i 100 år og som hadde med seg på scenen en av verdens største norske stjerner, Ole Edvard Antonsen. I tillegg også trapezeartisten Elise Bjerkelund Reine, Tønsbergkoret og Eik og Klokkeråsen skoleorkester. Det var faktisk ganske stort for oss glade amatører i 1919 å jobbe med en sånn størrelse som Antonsen. Og det ble en veldig flott konsert!

1919 har vært en kulturell bidragsyter i Tønsberg i alle disse årene. Jeg er veldig stolt hver gang vi i 1919 er ute i bybildet og setter farge på en feiring, som for eksempel 17. mai. Mange av oss tenker at et barnetog uten korps hadde vært trist. Men det er ikke bare i slike sammenhenger vi bidrar til å bære kulturen fremover. Et korps som 1919 gjør utrolig mye forskjellig musikk – fra klassisk via filmmusikk til tango – og akkurat det fikk alle publikummerne i Oseberg lørdag, oppleve.

Tønsbergs Blad har en viktig rolle i lokalsamfunnet, som formidler av det som skjer i nærmiljøet – ikke bare når det handler om idrett eller der kommersielle krefter er i sving. Amatørkultur fortjener også sin plass – særlig når man er 100 år, tenker jeg. Jeg velger å tro at det beror på en skikkelig glipp i Tønsbergs Blad at de ikke dekket konserten, for i motsatt fall blir jeg ordentlig bekymret for kulturprofilen til vår største lokalavis!