I fjor kjørte kafeen en førjulsaksjon sammen Frelsesarmeen, der målet var å samle inn så mange gaver som mulig slik at trengende igjen kunne få seg en bedre jul.

Dette var en tradisjon som i sin tid startet opp på tidligere Cafe Opus, der Bjørung også var ansatt.

– Viktigst å glede andre

– Folk gir med veldig stor glede. Spesielt morsomt er det å oppleve den gleden barn har ved å være med på nettopp dette. Det skal nemlig ikke mye til for å glede andre,forteller hun.

Juletreet er allerede kommet på plass i lokalet til La Baguette. Her kan publikum som ønsker å bidra, legge fra seg gavene.

– Disse blir fortløpende samlet inn og hentet av Frelsesarmeen, som så distribuerer gavene videre til dem som skal få disse, opplyser Bjørung videre.

De stilles absolutt ingen krav til gavene.

– Det behøver slett ikke være noe dyrt eller stort. Kroneverdien betyr ingenting. Det kan like gjerne være noe du for eksempel har laget selv. Det viktigste her er rett og slett å glede andre, understreker hun.

– Noe veldig mange vil være med på

Fjorårets julegaveaksjon nøler hun ikke med å betegne som en suksess.

– Jeg har ikke tall på hvor mange gaver som kom inn. Men Frelsesarmeen var her omtrent hver dag og hentet pakker. Det er tydelig at det å kunne bidra på denne måten for glede andre, er noe veldig mange vil være med på.

Det er for øvrig ikke bare publikum som oppfordres til å bidra. Oppfordringen går samtidig ut til de andre butikkene i kjøpesenteret.

– Det er fint å kunne vise at førjulstiden ikke bare handler om kommers, men også om omsorg og omtanke.

Så har du noe du kunne tenke deg å gi i julegave til et medmenneske du nødvendigvis ikke kjenner personlig, er det bare å legge pakken din under juletreet hos La Baguette. Så sørger de sammen med Frelsesarmeen for at den kommer fram til rette vedkommende.

Aksjonen varer til og med 22. desember.