Extend vet å pleie sitt publikum: – Alle skal få muligheten til å se oss

NØTTEKNEKKEREN: Frits, lillebroren til Klara (Thilo Benjamin Høie) og Lille Klara (Auora Høgetveit L'Orsa)  er blant dem som medvirker i Extend Art of Dance sine streaming-overførte "Nøtteknekkeren"-forestillinger.

NØTTEKNEKKEREN: Frits, lillebroren til Klara (Thilo Benjamin Høie) og Lille Klara (Auora Høgetveit L'Orsa) er blant dem som medvirker i Extend Art of Dance sine streaming-overførte "Nøtteknekkeren"-forestillinger. Foto:

Med en begrensning på 200 publikummere pr. forestilling måtte Extend Art of Dance finne på noe nytt, slik at alle dem som ønsker det, skal få se «Nøtteknekkeren»-forestillingen deres.

DEL

14. og 15. november skulle Extend ha hele seks forestillinger til sammen i Oseberg kulturhus. Men selv ikke dét, viste seg på langt nær å være nok. Grunnet koronasituasjonen er disse forestillingene nå flyttet til lørdag 19. og søndag 20. desember.

– Vi solgte ut alle de opprinnelige billettene i løpet av en time. Det var helt vilt, forteller Extend-leder Camilla Samuelsen Matre.

– Ikke nok

Mot dette bakteppet har Extend nå bestemt seg for å streame fire forestillinger gratis, de kan sees på tb.no.

SE DET HER! Se Extends juleforestillinger direkte

– Det er veldig viktig for oss at alle som har lyst til å se denne forestillingen, skal få en mulighet til det. Vanligvis pleier vi å kjøre tre forestillinger, grunnet begrensningene som gjelder doblet vi dette til seks. Men heller ikke det viste seg å være nok, sier hun.

LES OGSÅ: Janitsjarkorpset tar med deg et stortalent hit: – Det er bare å glede seg

Samuelsen Matre peker også på at dem som befinner seg i risikogruppen, og som dermed heller ikke ville tatt turen til kulturhuset, også er en viktig publikumsgruppe å huske på.

– Vi vil med et slikt tilbud også tilby alle eldre og andre i risikogrupper å få se forestillingen uten å utsette seg for smittefare. De får anledning til å se egne og andres barn og barnebarn fra stua hjemme.

– God Tønsberg-reklame

I utgangspunktet kan man her sitte hvor som helst i verden og samtidig få med seg «Nøtteknekkeren» live, på direkten fra Tønsberg.

– Vi holder et høyt nivå, det må jeg nesten bare få si. Vi tenker at dette også vil være godt reklame for Tønsberg og for kulturlivet her. Derfor vil det i tilknytning til streamingen informeres om andre kulturbegivenheter i Tønsberg og Vestfold, i forkant, i pausen og etter forestillingene. Ordfører og andre kan få reklamere for andre kulturbegivenheter i regionen vår.

LES OGSÅ: Denne gjengen er klar for å gi alt: – Vi bare gønner på nå

De fire forestillingene som streames vil gjøre at samtlige 300 Extend-dansere som er med, vil bli vist på skjerm.

– Vi streamer disse forestillingene gratis, via tb.no. Så det er bare å gå inn der for å se forestillingene opplyser Camilla Samuelsen Matre.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken