Gå til sidens hovedinnhold

Få vekk russebussene!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Så er det på'n igjen. Hvert år, hver vår, vekkes vi av støy fra russebussene i flere uker. Dette er slitsomt for oss som bor nær E18 og steder de samles eller de rett og slett bare står i veien og dundret på med musikk slik de gjorde i natt 100 meter fra huset vårt! Dette årlige bråket går ut over oss som skal jobbe dagen etter – også lørdag og søndag – og skoleelever/studenter som er midt i eksamensperioden. Her i huset har jeg en student med flere hjemmeeksamener. Er det greit at hennes nattesøvn og konsentrasjon ødelegges?

Ingen andre land har slik «rølpete» feiring av 13 års obligatorisk skolegang som her i Norge. I Sverige er det høytidelig fest/tilstelning på skolene der familien inviteres. Etterpå feires det ofte med familie og venner. Men hos oss? Her pågår det i flere uker med støy og forsøpling. Vil vi virkelig ha det sånn?

Det største problemet er russebussene. Jeg forstår at ungdommene vil bruke bussene mest mulig når de har lagt ned så mye tid og ressurser i dem. Nettopp derfor mener jeg at russebussene (og de enorme høyttalerne) må bort! Russebusser fins bare noen steder i landet og vårt distrikt er så absolutt ett av de. Derfor må lokalmiljøet ta tak i dette og politikerne må på banen! Aller helst skulle jeg sett at vi fikk en feiring lignende det de har i våre naboland, men det er vel bare en ønskedrøm.

PS! Da jeg ringte politiet i natt og klagde på bråket, ble jeg møtt av en trøtt og litt oppgitt stemme som sa: «Å ja, er det der de står nå.»

Kommentarer til denne saken