Selskapet har blitt rammet av flere skandaler de siste årene, og ønsker nå et nytt og «fresht image». Facebooks endringer skal gjøre det enklere å finne grupper, men vil også gjøre det enklere å navigere seg rundt.

Disse endringene ble lansert under en stor konferanse i San Jose, USA, tirsdag. Ikke bare hevder selskapet at det skal bli lettere å finne grupper, men designet til hjemmesiden vil bli helt annerledes. Det samme vil det velkjente Facebook-ikonet, som skal bli mer «livlig og moderne», ifølge Facebook-sjef Mark Zuckerberg. Det skriver avisen Independent.

– Dette er Facebooks største endringer de siste fem årene. Endringene har et mye større fokus på nettsamfunn som skal bli like viktig som venner, sa Zuckerberg under konferansen, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

Hvit hjemmeside

Layouten på hjemmesiden vil snart bli hvit, er også noe annet som ble avslørt under konferansen.

Selskapet sier at endringene kommer i kjølvannet av at det har vært mange problemer i det siste.

I midten av mars hadde det sosiale nettverket også store problemer verden over, da det var nede i flere timer.

De nye oppdateringene skal også sørge for at Facebook blir «raskere og mer effektivt», ifølge selskapet selv.

– Folk har alltid brukt Facebook til å lage seg et nettverk med venner og familie, men over tid har det blitt noe mer enn det. Det er også et sted å for å finne personer som deler dine interesser og lidenskaper. I dag gjør vi disse endringene som setter gruppene på Facebook i sentrum, og med det blir det flere måter Facebook kan bringe mennesker sammen.

– Endringene vil skje umiddelbart på appen, og på desktop vil det komme en ny versjon i løpet av noen få måneder, sier selskapet, ifølge avisen Independent.

Får en «dating»-funksjon

En annen ny funksjon som vil komme er en «dating»-funksjon. Ifølge selskapet kan man «uttrykke interesse» for opptil ni Facebook-venner. Hvis en av disse vennene har meldt seg inn i «Facebook Dating», vil de få beskjed om at noen er interessert i dem.

Ikke veldig ulikt andre dating-apper som Tinder eller Happn. Selskapet nevnte også under konferansen i San Jose at Messenger og WhatsApp vil også vil bli oppdatert.