Gå til sidens hovedinnhold

Fakta om klimaet

Artikkelen er over 1 år gammel

Dette forteller jeg våre barnebarn om klimaet på jorden vår:

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

*Alt liv på jorden er avhengig av verdenshavenes tilstand. Menneskers velstand er stekt knyttet til sunne livsmiljø i havene.
Alle livsformer på jorden henger sammen i kretsløp. Når et enkelt ledd skades, så berøres kretsen.

*Vitenskapen om den globale helsetilstanden engasjerer forskere over hele verden. De er de fremste til å finne løsninger på hvordan livsmiljøene kan forbedres.

*Endringer i klima medfører stor risiko for alle livsformer. Store endringer i klima er vår tids største faremoment og kan sammenlignes med det verden opplevde under de to verdenskrigene i forrige århundre.

*Forbruk av resurser fra mennesker må tilpasses naturlige næringskilder og tilpasses sunne kretsløp.

*Menneskeskapt forurensing må stanses. All menneskelig aktivitet må inn i sunne kretsløp. Usunne kretsløp vil en dag ende opp med kriser.

*Hvert enkelt menneske har et ansvar for å bidra. Sammen må vi velge ledere som kan ta vare på mennesker og natur. Vi må legge bånd på oss og unngå å bidra med oppfatninger som ikke har solid feste i godkjente vitenskapens fakta. (Min kilde er fra Massachusetts Institute of Technology og en Webcast 16. januar 2020 med en forelesning av Emily A. Moberg (PhD), Woods Hole Oceanographic Institution.)

*I en tilstand av ubalanse for klodens helsetilstand må alle gjøre endringer i måten å leve på, endringer som på kort sikt vil være belastende for mange. Når det oppstår en bedre balanse så kan alle høste resultater i form av større livsglede.

Kommentarer til denne saken