Gå til sidens hovedinnhold

Far og høgskolelærer: Vi må ta på ALVOR hva som skjer med elevene ved videregående og studentkullene i disse tider.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå vil jeg snakke som far og lærer på en høgskole. Vi må ta på ALVOR hva som skjer med elevene ved videregående og studentkullene i disse tider. Er du for eksempel student i en storby i dag og den gjennomsnittlige prisøkningen på boliger var opp til 13% . Du skal ta en utdannelse og så kanskje etablere deg og skaffe bolig.

Samtidig gis det milliarder i støtte til de som trenger det. Det er fint. Det støtter jeg. Men er det virkelig noen som reelt sett ser de unges perspektiv, kan det hende at de blir motløse. De er kjent som prestasjonsgenerasjonen. Samtidig ser jeg på nyheter om en kar som ikke har fått tatt videregående og dermed ikke får jobb.

Les også

Nye regler på sykehuset: – Vi er bekymret

Jeg er dypt bekymret. Hva med deres ungdom, hva med deres sosiale kontakter, hva med deres muligheter til å skaffe livslang vennskap, lærdom, knytte kontakter til viktige kontakter, støtte, utprøving, drøfte en ting med professoren/læreren kort sagt en ressursperson, han kan være en som oppfordrer deg til å ta fagbrev.

En voksenkontakt som møter deg øye til øye. Jeg er så gammel at jeg fikk diskutere ting i hodet mitt med Christie og Østeberg. Får vår ungdom anledning til å ta en øl på Blindern/Bergen/NTNU med dem de ser opp til.

Vi som er 40/50 +- burde holde kjeft og holde oss hjemme. Vi har opplevd vonde dager. La ungdommen få lov til å leve.

Les også

Vetle (10) og Thale (12) har hjemmeskole: – Jeg vil heller være på skolen

Våre barn mister mange år av sin ungdomstid. Det staten møter (stort sett) ungdomskullet med er en viss overføring (liten prosent) fra lån til stipend. Vi har alle tapt 1-2 år. Gi ungdommene respekt. Nullstill lån og gi arbeidsledige mulighet til å vise seg frem som arbeidsføre folk.

Kommentarer til denne saken