Spillsenterets øvrige søndagsmeny:

Live: Overgangsvinduet januar 2019

Premier League: Alle Premier League-overgangene i januar

Vi er kommet frem til årets første søndagskupong. Utfordringen denne gangen består av åtte kamper fra den engelske FA cupen, et oppgjør fra den franske cupen før kupongen avsluttes med tre kamper fra toppdivisjonen LaLiga I Spania. En ganske oversiktlig kupong med en del store favoritter. Det er dog alltid potensiale i slike spill. Skulle noen av favorittene rote seg bort, blir det fort fine penger.Innleveringsfristen på søndagskupongen er 14:55.

NB! 55 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

 

1. Manchester City - Rotherham 

Vi åpner med en David mot Goliat-kamp når Manchester City ønsker Rotherham velkommen til Etihad. Gjestene er fjerde sist i Championship på nivå to, mens City er på andreplass i Premier League. 

Manchester City har hatt en god sesong. Guardiola sine gutter har dog vært inne i en svak periode i desember. Laget gikk på noe så uvanlig som tre tap på fire ligakamper. Chelsea, Crystal Palace og Leicester slo alle sammen de lyseblå fra Manchester i årets siste måned. Etter dette har laget snudd trenden. Først en 3-1-seier borte mot Southampton på St Marys, deretter 2-1-seier i toppkampen mot Liverpool torsdag denne uken. Dette var en kamp City var tvunget til å vinne, all den tid det fortsatt er fire poeng opp til Liverpool på tabelltopp. Hjemme på Etihad er Manchester City bunnsolide. 10-0-1 taler sitt tydelige språk. 37 scoringer på disse 11. Det er rett og slett meget imponerende. 

City er også klar for semifinalene i den engelske ligacupen, samt 1/8 dels finalene i Champions League. Her venter to oppgjør mot tyske Schalke.


Mendy og Bravo eneste fravær i City sin tropp. Manager Pep Guardiola rullerer ventelig med sin enormt sterke tropp i denne cupkampen. 

Rotherham ankommer Manchester med alt å vinne i denne kampen. Ingen forventninger fra noen, gjør muligens at spillerne kan senke skuldrene og nyte anledningen. Laget er fjerde sist i Championship, og har bare tre små poeng ned til nedrykk. Borte er Rotherham usedvanlige svake. Etter 13 spilte venter laget fortsatt på den første seieren. 0-4-9 er en meget stygg og begrenset statistikk. En liten opptur var det i siste kamp, da Preston ble sendt hjem med et 1-2 tap i bagasjen. Ingen skader / karantener. Richard Towell fikk rødt kort sist, men soner ikke før i ligaspill helgen etter denne cupkampen. 

City er enorme favoritter. Det er vanskelig å se at Rotherham gjør dette til en jevn affære. Vi spiller en soleklar H

Klikk her for å levere din tippekupong

2. Fulham - Oldham 

Oldham fra League Two (Fjerde nivå) drar til hovedstaden London til kamp mot Premier League-laget Fulham på Craven Cottage. Det er således tre nivåer ned til bortelaget i denne kampen sammenlignet med vertene. 

Fulham sliter etter sitt opprykk til Premier League sist sesong. Bare Huddersfield bak på tabellen, og nedrykk så langt. Det er i øyeblikket fire poeng opp til trygg grund. Oppholdet i toppdivisjonen kan fort bli på bare et år for Fulham. Hjemme har laget svake 3-3-4. Manager Claudio Ranieri som så sensasjonelt ledet Leicester til tidenes mest overraskende Premier League gull, må virkelig få sitt Fulham opp i ringene for å sikre ny kontrakt når fasiten skrives i mai. Fulham vant 1-0 hjemme mot bunnlaget Huddersfield nest sist, men var ikke i nærheten i 1-4-tapet for Arsenal på Emirates i siste kamp. Ingen rapporterte fravær.

 

Oldham befinner seg tre nivåer under Fulham på plass 10 på tabellen. Laget ligger fire poeng bak en kvalikplass for spill om opprykk, og presterer greit på sitt nivå. Borte spiller Oldham mye uavgjort, og står med 4-6-3 så langt. 2-0 seier hjemme mot bunnlaget Notts County i siste kamp.   

Fulham sliter i toppdivisjonen. Oldham spiller mye uavgjort borte. Vi prøver HU

3. Woking – Watford 

Premier League laget Watford tar turen til oppgjøret mot Woking som til daglig spiller på nivå seks! i det engelske seriesystemet. 

Woking er nok et rimelig uskrevet blad for norske tippere. Har sin daglige tilværelse på nivå seks i England. Her ligger laget på andreplass og har hatt en grei sesong. Woking er bra hjemme, og står med 7-1-2 på eget gress. 

Watford er i ferd med å gjennomføre en meget fin sesong i Premier League. Laget ligger fint plassert på plass åtte etter 21 spilte runder. Ankommer Woking vel vitende om at det er hele fire nivåer mellom seg selv og hjemmelaget. Watford er litt opp og ned på fremmed gress, og står med 3-4-3 etter 10 spilte bortekamper. Siste kamp endte med uavgjort 3-3 borte mot Bournemouth. Uavgjort også nest sist med litt svake 1-1 hjemme mot Newcastle. Watford ligger til tross for sin åttendeplass, langt etter plassene som gir spill i en av de to europaturneringene. FA cupen vil nok derfor bli gitt topp prioritering. Problemet til Watford er at dem er så varierende. Toppnivå til laget er nemlig høyt, og kan matche alle i Premier League. 

Noen småskader er det i manager Javi Gracia sitt mannskap, men ingen bekreftede fravær inn mot denne kampen. 

Det skal være enorm forskjell her. Premier League mot nivå seks. En soleklar B.

 

4. Queens Park Rangers - Leeds 

Kamp fire gir oss en kamp mellom to lag fra Championship. Arena er Lofthus Road hvor QPR tar imot ligaleder Leeds. Vertene henger fint med rett bak kvalikplassene på tabellen. 

Queens Park Rangers startet sesongen meget svakt. Laget noterte fire strake tap i sesonginnledningen. Etter den svake starten har manager Steve McClaren virkelig fått skikk på sitt QPR. I øyeblikket ligger laget bare fire små poeng fra en kvalikplass for spill om opprykk. Hjemme i London har QPR greie 7-2-4 etter 13 spilte på eget gress. Siste kamp endte med greie 2-2 borte mot Aston Villa. Skuffende 0-0 hjemme mot svake Reading nest sist. Lagene møtes for øvrig i Championship tidlig i desember. En kamp Leeds vant 2-1 hjemme på Elland Road. Hemed, Luongo og Rangel er skadet og spiller ikke. 

Leeds ankommer hovedstaden som ligaledere i Championship. Det gamle storlaget har relativ stø kurs mot en gjeninntreden i Premier League. Til tross for ledelse på tabellen, har Leeds tapt sine siste to ligakamper. Sist 2-4 borte mot Nottingham Forest på City Ground. Nest sist meget skuffende 0-2 hjemme på Elland Road mot formsterke Hull. Borte er Leeds bra, og står med 7-3-3. Manager Bielsa gjør en fin jobb med dette Leedslaget. Leeds mønstrer full tropp. Kalvin Phillips fikk direkte rødt sist, men soner først mot Derby i ligaspillet helgen etter denne FA cupkampen. 

Helt åpent synes vi. Begge har viktige oppgaver foran seg i ligaen, og kan spare noen spillere. Vi dekker fult ut her. HUB 

5. Millwall - Hull 

I likhet med kamp fire, støter vi nok en gang på to lag fra Championship i kamp fem. Formsterke Hull tar turen ned til hovedstaden og kamp mot Millwall på The Den.   

Millwall har prestert greit så langt, men heller ikke mer. Ligger i øyeblikket noe utsatt til, seks poeng over nedrykksstreken. Millwall er meget svake borte, men hjemme på The Den er statistikken greie 6-4-3. Laget må forbedre seg ute på tur om nedrykksspøkelse skal forsvinne for godt. Millwall er i fin form, og står med tre strake ligagevinster på rad. Siste kamp 3-2 borte mot bunnlaget Ipswich, før det to hjemmeseire (1-0 både mot Nottingham Forest og Reading) Tilsvarende kamp i ligaen i desember endte for øvrig uavgjort 2-2 Millwall har ingen skade / karantene problemer i forkant av dette cupoppgjøret.  

Hull er formlag nummer en i Championship. Etter en svak start har laget gjort alle tips om nedrykk til skamme. Hull står i øyeblikket med fem strake seire i ligaspillet, og har ikke tapt på de siste åtte. Borte er statistikken 5-3-5. Siste kamp endte med overbevisende 6-0 hjemme over Bolton. Nest sist enormt sterke 2-0 borte mot ligaleder Leeds på Elland Road. Om fremgangen fortsetter kan faktisk Hull nærme seg lagene på kvalikplass på tabellen. Det er fortsatt sju poeng opp til siste kvalikplass, men Hull er som sagt i hysterisk bra form. 

To lag i form. Millwall med tre strake seire, Hull med fem sådanne. Vi heller ørlite mot gjestene, men dekker fult på det store spillet. UB (HUB på 432 rekker spillet)  

6. Preston - Doncaster 

Preston ønsker Doncaster velkommen til Deepdale Stadium og til denne FA cupkampen. Hjemmelaget i det nedre midtsjiktet på tabellen i Championship, gjestene fint plassert på sjette plass et nivå under Preston i ligasystemet. 

Preston har prestert ujevnt i årets Championship. Bra på sitt beste, men laget sliter med stabiliteten. I øyeblikket har Preston sju lag bak seg på tabellen, og like mange poeng ned til nedrykk. Laget sliter med å riste det skremmende nedrykksspøkelse helt av seg. Hjemme på Deepdale lyder statistikken på akseptable 5-5-3. I siste kamp ble det tap 1-2 borte mot svake Rotherham, og Preston har bare bokført et enslig poeng på de siste fire ligakampene. Ingen skadeproblemer rapportert inn mot denne kampen. 

Doncaster ankommer til denne kampen på en sjette plass i League One. Det vil si kvalikplass på tabellen. Laget har prestert jevnt bra hele veien. I øyeblikket er avstanden opp til direkte opprykk sju poeng, men Doncaster er uansett med i kampen om en av de tre opprykksplassene. (to direkte og en etter kvalik) Borte er Doncaster greie, og står med 6-2-5. I siste kamp solid 5-0 seier hjemme mot Rochdale. Nest sist også seier med 3-1 borte mot Gillingham. 

Det bør være litt nivåforskjell her, men vi gir Doncaster en gardering for uavgjort. Laget er bra på sitt nivå HU.

7. Sheffield United - Barnet 

En ny David mot Goliat kamp dukker opp når Barnet tar turen til Sheffield og møtet med Sheffield United på Bramall Lane. Barnet i en anonym tilværelse midt på tabellen på nivå fem, vertene i opprykkskampen med sin tredje plass i Championship på nivå to. 

Sheffield United er i ferd med å gjennomføre en meget solid sesong i Championship. Med litt flaks med skader / karantener kan det faktisk gå hele veien til Premier League. Laget er i øyeblikket inne på en tredje plass etter Leeds og Norwich. Det er bare to små poeng opp til direkte opprykk. Manager Chris Wilder har virkelig fått skikk på sitt Sheffield United. Hjemme på Bramall Lane er laget stort sett bra, og står med 7-3-3 etter de 13 første på eget gress. I siste kamp ble det seier 3-0 borte mot Wigan. Nest sist seier med samme sifre hjemme mot Blackburn. Ben Woodburn tvilsom med en ankelskade, ellers meldes det om full tropp. 

Barnet ankommer Sheffield med alt å vinne. En fin avveksling fra den daglige tilværelsen på nivå fem. Her ligger laget helt nede på plass nummer 14. På bortebane har laget 6-1-5 å vise til. 

Det skal være stor klasseforskjell her. Vi spiller en meget klar H

8 Newport - Leicester 

Newport fra League Two (nivå fire) ønsker Leicester fra Premier League velkommen til kupongens siste kamp fra den engelske FA cupen.   

Newport har også en meget anonym tilværelse for norske tippere. Laget ligger på fjerde nivå, og ligger i midtsjiktet på tabellen. Arenaen Rodney Parade blir garantert fullstappet når det kommer besøk fra toppdivisjonen. Hjemme har Newport 7-3-2 og er et greit hjemmelag.  

 

Leicester ankommer Newport som enorme favoritter. Det er over 70 plasser mellom disse to klubbene i seriesystemet. Borte i Premier League har laget 5-2-4 og er helt greie på fremmed gress. I løpet av de siste fire har Leicester notert fine seire mot Everton, Chelsea og Manchester City, men merkelig nok tapt for Cardiff borte i Wales. Laget har spilt seg helt opp på en sjuende plass på tabellen. Daniel Amartey er skadet, ellers full tropp. 

Leicester sparer muligens noen spillere, men selv da skal det være stor nivåforskjell. Vi spiller bare et tegn her. B 

9. Bordeaux - Havre AC 

Etter åtte kamper fra den engelske FA cupen, drar vi i kamp ni til Frankrike, og en kamp hentet fra det franske cupmesterskapet. Havre fra nivå to møter Bordeaux og motstand fra toppdivisjonen. Begge lag i midtsjiktet i sine respektive ligaer. 

Bordeaux har hatt en grei sesong, men ikke mer. Laget ligger på plass 12 av de 20 lagene i den franske toppdivisjonen. Bordeaux er klart bedre hjemme enn på fremmed gress. Står med helt greie4-4-2 hjemme, men har bare en seier på bortebane. I siste kamp 1-1 hjemme mot svake Amiens.   

Havre ankommer Bordeaux med en fin mulighet til å teste nivået i toppdivisjonen. Laget ligger så langt på plass 10, men dog bare fem poeng etter kvalikspill for opprykk. Borte har Havre 3-2-4 å vise til. Det er ofte lite mål når laget spiller på bortebane. Samlet målforskjell er 6-7 etter ni spilte på fremmed gress. Havre har ikke tapt på de tre siste i ligaspillet.

Normalt en hjemmeseier, men gjestene er meget gjerrige på utebane. Vi tar med en gardering for uavgjort på det store spillet. H (HU på 432 rekker spillet) 

10. Sevilla - Atletico Madrid 

Fra fransk cup, beveger vi oss til Spania og LaLiga i kupongens tre avsluttende kamper. Alle de fire toppklubbene er med på kupongen. I kamp ti får vi et storoppgjør når Atletico Madrid møter på Sevilla. Det er henholdsvis lag nummer to og tre på tabellen, som braker sammen på Ramon Sanchez Pizjuan i Sevilla. 

Sevilla var en stund serieledere i LaLiga. Selv om laget har falt til tredjeplass på tabellen, er Sevilla i ferd med å gjennomføre en meget solid ligasesong. Det er bare fem poeng opp til Barcelona på toppen. Sevilla er svært sterke hjemme, og står med 6-1-1 etter åtte spilte. 
1-1 borte mot Leganes i siste kamp, seier 2-0 hjemme mot Girona nest sist. Sevilla er også klare for cupspillet i Europa League. Her venter italienske Lazio i neste kamp. 

Gonalons ute med ankelbrudd, mens både Mercado og Vacquez soner karantene.

Sjekk ut den nye bortedrakten til Atlético Madrid her!

Atletico Madrid ankommer Sevilla plassen foran på tabellen, og med to poeng mer på kontoen. Diego Simeone sine gutter spiller ofte uavgjort på bortebane, og står med 2-5-1 så langt. Atletico vant 1-0 hjemme mot Espanyol i siste kamp, og står med tre strake trepoengere. I Champions League er laget klart for 1/8 finalene. Italiensk Juventus venter der. Nevnte Simeone har en tendens til å få noe ut av vanskelig bortekamper. Han er en mester på å motivere guttene, og i tillegg er Atletico et veldig godt defensivt lag. 

Hernandez, Felipe og viktige Diego Costa er skadet og spiller ikke. 

Storkamp mellom lag to og tre på tabellen. Vi heller mot Sevilla, men dekker fult ut på det store spillet. Vi tror mest på et uavgjort-resultat her. HU (HUB på 432 rekker spillet) 

11. Real Madrid - Real Sociedad 

Et Real Sociedad i nedrykksstriden møter Real Madrid på Santiago Bernabeu. Real Madrid beskjedent plassert på en uvanlig svak fjerdeplass.   

Real Madrid har slitt denne sesongen, og er på fjerdeplass så langt. Det er hele sju poeng opp til serieleder Barcelona, og faktisk fire poeng opp til byrival Atletico. Hjemme er Real Madrid som alltid sterke. 6-1-1 og bare tre mål imot så langt er fasiten etter åtte på eget gress. Real spilte 2-2 borte mot svake Villarreal sist, noe som heller ikke er spesielt bra. Man tok en 1-0-seier hjemme mot Rayo Vallecano nest sist. I Champions League venter to oppgjør mot Ajax i 1/8 dels finalene.

Se Real Madrid-drakten som er på tilbud nå!

Franchu er ute med kneskade. Asensio og Llorente er trolig også ute til denne kampen. Real Sociedad ankommer hovedstaden Madrid med 19 poeng bokført på konto. Det er bare tre små poeng ned til nedrykk, og laget må opp i tauene for å sikre ny kontrakt med La Liga. 

Sociedad har vært greie på utebane, og står med akseptable 4-1-4. Bare en seier hjemme, gjør det samlet alt annet enn bra. Laget er i tillegg i meget svak form, og har fire strake tap i seriespillet. Sist 0-1 hjemme for Alaves. Merquelanz og Moya er ute med skader. 

Alt annet enn hjemmeseier vil overraske enormt. Vi spiller et tegn. H

12. Getafe - Barcelona 

Ligaleder Barcelona møter Getafe i kupongens siste kamp. Hjemmelaget pent med på plass sju på tabellen. 

Getafe har så langt gjennomført en meget fin sesong. Laget var bare tre poeng fra spill i Europa sist sesong, og kan absolutt klare dette i inneværende sesong. I øyeblikket er det en plass på tabellen - og et lite poeng som skiller opp til den nødvendige sjetteplassen. Laget har bare tapt en kamp borte, men sliter litt på eget gress. 4-1-3 lyder statistikken, og her ligger nøkkelen til spill i Europa neste sesong. En bedring hjemme må til. 1-1 borte mot Girona sist, og Getafe har ikke tapt på de siste fem i LaLiga. Bergara og Diedhiou er ute med skader.

Se alle årets drakter i spansk La Liga her!

Barcelona ankommer som ligaledere. Det er dog jevnere enn vanlig i den spanske toppdivisjonen denne sesongen. I øyeblikket er det tre poeng ned til Atletico på andreplass. Barcelona vant LaLiga med 14 poengs forsprang sist sesong. Laget har 5-2-1 på bortebane så langt. Barca har fire strake med 2-0 hjemme mot Celta Vigo som siste resultat. 5-0 borte mot Levante nest sist. I Champions League er laget trygt videre som gruppevinnere, her venter franske Lyon i 1/8 dels finalene. 

Samuel Umtiti og Rafinha er begge skadet. 

Barcelona er naturlige favoritter, men Getafe er bra. Vi drar med to tegn i kupongens siste kamp. UB

 

96-rekkeren: 
1. 
Manchester City - Rotherham United H
2. Fulham - Oldham Athletic HU
3. Woking - Watford B
4. Queens Park Rangers - Leeds United HUB
5. Millwall - Hull City UB
6. Preston North End - Doncaster Rovers HU
7. Sheffield United - Barnet H
8. Newport County - Leicester City B
9. Bordeaux - Havre AC H
10. Sevilla - Atletico Madrid HU
11. Real Madrid - Real Sociedad H
12. Getafe - Barcelona UB

 

432-rekkeren: 
1. 
Manchester City - Rotherham United H 
2. Fulham - Oldham Athletic HU 
3. Woking - Watford B 
4. Queens Park Rangers - Leeds United HUB 
5. Millwall - Hull City HUB 
6. Preston North End - Doncaster Rovers HU 
7. Sheffield United - Barnet H 
8. Newport County - Leicester City B 
9. Bordeaux - Havre AC HU 
10. Sevilla - Atletico Madrid HUB 
11. Real Madrid - Real Sociedad H 
12. Getafe - Barcelona UB

Klikk her for å levere din tippekupong