Færder - en nasjonalparkkommune?

SKAPER REAKSJONER: Ordfører Jon Sanness Andersens (Ap) og partifelle Martine Grans argumentasjon for at Hjemseng-utbyggingen kan gjøre området tilgjengelig for turgåere, fikk Jorunn Ekeid til å reagere.

SKAPER REAKSJONER: Ordfører Jon Sanness Andersens (Ap) og partifelle Martine Grans argumentasjon for at Hjemseng-utbyggingen kan gjøre området tilgjengelig for turgåere, fikk Jorunn Ekeid til å reagere. Foto:

Av

Det er så en må gni seg i øynene og lese en gang til for å se om man kanskje leste feil! Men nei, både bilde og tekst var riktig lest

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vår ordfører, leder for nasjonalparkkommunen Færder, står midt i verneverdig våtmark og gleder seg over at folket, endelig, med hans velvilje for utbygging i 100-meters beltet, skal kunne gå tur i våtmarksområdet ved Hjemseng, et område som så langt bare har vært tilgjengelig for fugl og annet «unyttig» kryp.

LES OGSÅ: Martine vokste opp i nærheten av Hjemseng: – Området har aldri vært tilgjengelig for noen. Nå kan vi gjøre noe med det

Og jubelen skyldes at Format Eiendom, dersom de får lov til å bygge i strandsonen, også har lovet å lage kyststi slik at folket får tilgang til dette hittil utilgjengelige våtmarksområdet.

LES OGSÅ: Nei – tja – ja til Brua -Hjemseng

I 2018 søkte Færder om å bli medlem i Norges Nasjonalparkkommuner. Søknaden ble innvilget. En skulle tro at en ledende politiker, gjennom dette medlemskapet og gjennom sin funksjon som leder for nasjonalparkstyret, er seg bevisst sitt ansvar for naturmangfoldet, og at han derfor også er kjent med at det er mange områder som bør båndlegges slik at planter og dyr ikke blir påvirket av menneskelig aktivitet. Det er derfor vi har etablert nasjonalparker.

LES OGSÅ: Nok bygging i strandsonen

Forventes å si nei

Nå er ikke Hjemsengområdet innenfor nasjonalparkens grense, men jeg vil tro at det forventes av en nasjonalparkkommune at naturmangfoldsloven er førende også i nasjonalparkens randsoner. Jeg vil også tro det er en selvfølgelig forventning til at en nasjonalparkkommune sier nei takk til utbyggingsprosjekter i 100-meters beltet. Og det skulle ikke overraske meg om de øvrige kommunene som har oppnådd medlemskap i den eksklusive klubben «Norges Nasjonalparkkommuner» med undring nå noterer at ordføreren i en nasjonalparkkommune fronter en kamp for en storstilt utbygging i strandsonen.

LES OGSÅ: Hjemseng: Et innlysende kompromiss

Før valget i 2019 ble ny retning lovet av ordførerkandidat Jon Sanness Andersen med følgende utsagn i Arbeiderpartiets valgavis: «……. sørge for at kommunen – ikke utbyggerne – setter premisser for Færders utvikling.»

LES OGSÅ: Felleslista og MDG bryter demokratiske spilleregler

Vi var mange som gledet oss over valgresultatet 2019 og den nye retningen som ble mulig. Saken om områdeplanen på Hjemseng er et grelt eksempel på at valgkamp for Andersen er en ting. Praktisk politikk noe helt annet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.