Mann døde etter å ha blitt badet i glovarmt vann i omsorgsbolig

ETTERFORSKER: Tønsberg-politiet etterforsker ulykken i en omsorgsbolig i Færder. Den førte til at en mann i 50-årene døde av brannskader, etter at han var blitt badet i glovarmt vann.

ETTERFORSKER: Tønsberg-politiet etterforsker ulykken i en omsorgsbolig i Færder. Den førte til at en mann i 50-årene døde av brannskader, etter at han var blitt badet i glovarmt vann. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mannen i 50-årene døde torsdag etter å ha blitt badet i glovarmt vann sist søndag.

DEL

Det melder VG (ekstern lenke), som forteller at Tønsberg-politiet etterforsker saken.

Avisen skriver videre at beboeren i omsorgsboligen ikke var i stand til å si fra om at badevannet var glovarmt.

Pasient- og brukerombud Torunn Grinvoll er oppført som de pårørendes kontakt i saken, og hun bekrefter overfor VG at mannen døde av skadene sent torsdag kveld.

– På vegne av de pårørende vil jeg si at dette er en dypt tragisk sak. De er veldig fortvilet, sier Grinvoll.

Politiadvokat Sigrun Våge sier til VG at saken blir etterforsket, og at det foreløpig ikke er tatt ut noen siktelse.

– Men vi har en mistenkt, sier hun.

Tatt ut av tjeneste

Det skal være flere ansatte ved boenheten, og politiet har gjennomført flere avhør av dem. I tillegg har teknikere undersøkt åstedet.

Færder kommune har valgt å ta en ansatt ut av tjeneste. Rådmann Toril Eeg sier til avisen at vedkommende er sterkt preget av hendelsen, og får oppfølging både av arbeidsgiver og bedriftshelsetjenesten.

Samtidig bekrefter rådmannen at saken sendes fylkesmannen, som er tilsynsmyndighet i helsesaker. Hun lover at kommunen gjør sitt ytterste for å støtte pårørende og de andre beboerne i omsorgsboligen.

– Dette er en helt ekstrem og forferdelig situasjon for de involverte, sier Eeg.

Fylkeslege i Vestfold og Telemark, Jan Arne Hunnestad, bekrefter at politiet har rapportert om hendelsen, og at han vil be om flere opplysninger for å vurdere om det skal opprettes tilsynssak. Han anser det som sannsynlig at tilsynssak blir opprettet. I tilsynet vil fylkeslegen blant annet se på hvilke rutiner og hvilket utstyr som er på institusjonen, og samtidig vurdere om personellet har sviktet rutiner, eller det er svikt i rutinene.

Artikkeltags