Arrangørene solgte 3000 billetter til Færderfestivalen, mens enda 3000 hadde festivalpass i deltakeravgiften. Det betyr at så mange som 6000 publikummere kan ha sett Bo Kaspers og Julie Bergan i solnedgangen på Brygga lørdag.

Søndag var det barnas tur, under Barnas Færderfestival. 1100 barn var innom søndag, sammen med foreldrene sine.

Mandag formiddag har Cecilie Sørumshagen slett ikke landet etter den store Færdern-helgen, langt mindre gjort opp regnskapet.

– Vi er ikke riktig ferdige med opprydningen, og går fortsatt på adrenalin etter helgen. Vi vet ikke hvordan vi kom ut økonomisk, det skal vi se på etter hvert, sier Sørumshagen.

Både helgen og billettsalget overstiger Sørumshagens forventninger.  – Det var dette vi drømte om, sier hun.

Bildeserie

Disse var på Færderfestivalen 2017

SE BILDESERIE:

– Samarbeidskultur

Minst like høy på suksessen dagen derpå er Tønsberg kommunes Jan Petter Bergan. Han har mottatt positive tilbakemeldinger fra både seilere og publikum.

– Festivalen traff bra, og logistikken inn til byen fungerte også bra, både på veiene og for seilbåtene som skulle gjennom kanalen. Seilbåtene kom seg inn til byen uten for mye opphold, til tross for flaskehalsen som mange fryktet på forhånd. Nå skal vi lære av erfaringene vi har gjort, og justere det som trengs til neste år, sier Bergan.

Han er opptatt av den gode samarbeidsånden som gjør at Tønsberg kan få til arrangementer av denne størrelsen.

– Vi har fått en kultur i Tønsberg som går på å samarbeide godt. Vi har mange entusiastiske krefter i byen som sier at dette får vi til, sier Bergan og nevner i fleng: – Politi, brann, AMK, havnevesenet, bydrift, Tønsberg sentrum og handelsstanden, Pulserende kystperle, Statens vegvesen ... alt i alt – jeg svever litt her nå.

LES OGSÅ: Politiet om Færderseilasen: – Det har vært forbausende lite bråk

Tommel opp

Det var ikke bare Brygga i Tønsberg som fikk utbytte av den store Færder-helgen. Finn Kristensen i klesbutikken Vidars melder om masse folk og god stemning på Torvet.

– Arrangementet denne helgen får tommel opp fra oss. Dette var fryktelig positivt. Det var masse folk i sentrum, og mange var også innom butikken. Ikke alle var i handlemodus, det var nok mange som tuslet rundt og gjorde seg kjent med byen. Men vi er fornøyd med handelen denne helgen. Og det er positivt at vi får vist fram byen på denne måten, mener Kristensen.

På forhånd ble publikum bedt om å la bilen stå og heller velge beina, sykkel eller buss for å komme seg til sentrum. Det fikk VKT merke.

– Mange benyttet seg av bussen, og vi hadde fulle busser flere steder. Dessuten hadde vi beredskapsbusser tilgjengelig, som vi kunne sette inn ved behov, sier markedskonsulent Christel Reinertsen.

– Vi har ikke oppsummert ennå, men det skal vi gjøre, slik at vi kan ta med oss erfaringene fra denne første gangen videre, sier Reinertsen.

Bildeserie

Færderseilasen 2017

LES OGSÅ: