Et samarbeid mellom Vy og Bane NOR har ført til ny informasjonsflyt til kundene. Nå kan de reisende sjekke hvor fulle togene er før ombordstigning.

Fyllingsgraden av togene skal markeres med fargekoder.

LES OGSÅ:

Vil videreutvikle

Informasjonen som legges ut, skal blant annet gjør det enklere for reisende å velge togsett hvor det er ledige plasser.

I tillegg kan informasjonen bidra til å gjøre selve stasjonsoppholdene kortere, ved at de reisende enkelt kan se hvor på plattformen de må stå for å komme om bord i et togsett med sitteplass.

– Spesielt nyttig vil dette være når vi nå står midt oppi en pandemisituasjon. Målet vårt er å til slutt få på plass et system som gjør det mulig å vise hvor god plass det er i hver enkelt vogn, men det krever en del utvikling av teknologien om bord på toget. Inntil det er på plass er vi veldig fornøyde med at Vy og Bane NOR sammen kan tilby denne løsningen i første omgang, sier direktør for Kunde- og trafikkinformasjon, Victor Hansen.

Rødt, gult og grønt

Ved å markere togsettene med fargene rødt, gult og grønt vil de reisende kunne sjekke hvor fullt toget er.

Dette betyr fargekodene. Grønt togsett betyr at mer enn 25 prosent av setene er ledige. Gult togsett betyr at det er mellom 25 og 5 prosent ledige seter, og rødt togsett betyr at det er færre enn 5 prosent ledige seter.

– Vi jobber stadig med å skape forbedringer for de reisende og tilbakemeldingene vi har fått under testperioden har vært veldig positive. Det er tydelig at vi sammen med Vy har greid å skape en forbedring som de reisende har satt pris på. Vi er glade for at denne informasjonen nå er tilgjengelig for passasjerene både på stasjonsskjermene og i appene, sier Hansen.

Hvor er toget?

I tillegg til tjenesten som viser hvor fulle togene er, forteller Kristin Kjøge Jansson, direktør for digitale kundetjenester i Vy, om enda en nyvinning i Vy-appen. Et kart som viser hvor toget ditt befinner seg til et hvert tidspunkt.

– De nye tjenestene er etterlengtede funksjoner for pendlerne våre. Vi håper dette vil gi gode kundeopplevelser og bedre punktlighet, sier Kristin Kjøge Jansson.