Du tenker sikkert at media alltid viser det viktigste som skjer i verden nå, men det er ikke alltid helt sant. I 2013 startet en alvorlig krise i den sentralafrikanske republikk. Harde kamper, vold, drap, plyndring og harde kamper har tvunget langt over en million afrikanere på flukt.

I 2019 inngikk myndighetene i landet en avtale med væpnede grupper i landet, det hjalp dessverre ikke mye, men det er færre stor angrep mot sivile. En fjerdedel av befolkningen er på flukt og halvparten trenger humanitær hjelp for å overleve

Mange organisasjoner trekker seg ut og leger uten grenser har flere ganger måttet stenge ned prosjekt på grunn av angrep.

På grunn av det får ikke folk helsehjelp i tide og mange dør av sykdommer som kan enkelt behandles om man oppsøker helsehjelp i tide, som for eksempel malaria og diare.

Sykdommer som malaria, meslinger, hiv, aids og koronaviruset er også et veldig stort problem i landet, men heldigvis så har leger uten grenser mobile klinikker og nødhjelpsteam flere steder i landet for å hjelpe de som er i nød.

Den sentralafrikanske republikk har vært i krise i 9 år og få har hørt om det. Vi har et prosjekt på Borgheim Ungdomsskole om å spre ordet om de forferdelige krisene som skjer rundt i verden uten at noen legger merke til det.

Færre dør når flere vet!