Pakken er feilsendt

Bildetekst

Bildetekst

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Kommentar
Eva Bellsund


ny fastlands- forbindelse
Det var en gang et veivesen som fikk i oppdrag å utrede en fastlandsforbindelse fra Nøtterøy. De lokale politikerne tenkte de skulle hente midler fra staten, og påla veivesenet et ekstra oppdrag, nemlig å løse Tønsbergs trafikkproblemer samtidig. På den måten ble det rot i startfasen, noe som har ført til rot i sluttfasen. Vi vanlige velgere, som trodde det fortsatt handlet om en fastlandsforbindelse, har fått Tønsberg-pakken. Problemet er bare at den ikke er til oss. Så derfor skriver vi: Return to Sender.
Men de lokale politikerne har fått hva de bestilte og de står skulder ved skulder. La oss håpe at partiene på nasjonalt nivå tar fram kartet for å se hvor vi er. Hopp sann, vi er ikke i Dubai, Venezia eller Silicon Valley. Det er Vestfold det handler om, Norges minste fylke. Forhåpentlig oppfatter de fort at Tønsberg kan løse problemene sine bedre uten Kaldnes-Korten løsningen og at Nøtterøy har behov av å utbedre øst-vest-forbindelser, både på øya og fra øya. Et blikk på kartet er nok for å se det.
På øyene er vi godt over 30.000 mennesker som behøver nye kommunikasjoner over til fastlandet. Og ikke minst, som Morten Ask nevnte på Oseberg-møtet i februar, fordi sårbarheten er en så viktig faktor. For vi er sårbare på øyene og like sårbare kommer vi til å være i fremtiden, når vår eneste forbindelse til fastlandet skal gå nord-sør. Det er øst–vest som er alternativet, om det tas hensyn til sårbarhet og sikkerhet.
Hva om det skjer noe i kanalområdet, som gjør at trafikken må stenge for kortere eller lengre tid. Hva gjør vi da? Fastlandet har ikke tilsvarende sårbarhet som øyene. Men hvor ble det av sårbarheten i utredningen? Vår sårbarhet og sikkerhet burde være et tungtveiende argument for våre politikere, i alle fall på øyene. Men til vår forbauselse og skuffelse, er det ikke mange som forsvarer den siden av saken.
Også Felleslisten på Nøtterøy, representert av Astrid Gundersen og Jørn Magdahl, «går for Kaldnes – Korten». Det er trist å lese at Astrid Gundersen i TB 1. mars anklager tilhengere av Vestfjord-forbindelsen for å ha et «anstrengt forhold til Tønsberg». Hun uttaler at «Tønsberg er byen Nøtterøy må orientere seg mot. Og her snubler Vestfjord-tilhengere. Det virker som om de har et anstrengt forhold til Tønsberg. Men det er Tønsberg som er byen vår, og den har alltid vært det. Vi kan ikke isolere dette til et Nøtterøy-problem.»
Mange på øyene er skuffet og sinte over at fastlandsforbindelsen ble en Tønsberg-pakke. Men skuffelsen bunner ikke i at vi ikke liker «byen vår». Tvert imot er det av omtanke for byen og øyene, at vi vil se en annen og bedre utvikling. Det er eiendommelig av en politiker å insinuere at Vestfjord-tilhengere skulle ha «et anstrengt forhold til Tønsberg», fordi vi hevder en annen oppfatning enn Felleslisten, Høyre og Ap.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags