Kjære sivilingeniør Dag Daler!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerJeg leser i TB den 29/5 2018, at du ivrer for Kaldnes-Korten.  Og kraft av din stilling mener du Kaldnes-Korten er den eneste riktige løsningen for en fastlandsforbindelse  til Øyene. Da tør jeg spørre deg om følgende: La oss si at du er i ferd med å bygge deg ett hus. Du oppsøker et firma som du mener kan løse ditt ønske.

Dere blir enige, og firmaet skal ha tegningene og prisen ferdig om ca. en måned. Du aksepterer og rusler lykkelig hjem. En måned er gått og du er på nytt møte med byggmesterfirmaet som legger fram samtlige tegninger og en ca. prisliste.  Så viser det seg at tegningene dessverre ikke er ferdig ennå fordi det har oppstått noen uforutsette problemer underveis. Derfor er heler ikke prisoverslaget ferdig.

På deres første møte anslo byggmesteren at prisen på tidligere hustype lå på ca. 5 millioner kroner alt etter hva byggherren ønsket av kvalitet innvendig.  Så spør dagens byggherre hva byggmesteren vill anslå for det fremtidige huset. Da vrir byggmesteren seg i stolen og kommer med et meget svevende svar.

Tatt i betraktning for de uforutsette problemene, vil han anslå en cirkapris på 7 til 9 millioner kroner.  Ville du, sivilingeniør Dag Daler, med disse løse opplysningene, sagt til byggmesteren: "Helt i orden, sett i gang og bygg"? Dette er en direkte samenlikning med Kaldnes – Korten prosjektet.  Hvilken idiot vil stå ansvarlig for et prosjekt som muligens vil få en totalsprekk på  4 til 6 milliarder kroner? Kunne du tenke deg det, sivilingeniør Dag Daler?

Til orientering ville en delvis komplett  Vestfjordforbindelsen fra Hella til E18  i dag koste ca, 2,5 milliarder kroner. En vesentlig differanse til glede for øyfolket.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags