Byr på ekte djevelutdrivelse

Drøye scener ble festet til film under oppholdet i Sør-Amerika. Her er det en kvinne i Peru som blir utsatt for djevleutdrivelse.

Drøye scener ble festet til film under oppholdet i Sør-Amerika. Her er det en kvinne i Peru som blir utsatt for djevleutdrivelse. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

TØNSBERG: Filmen «Eksorsisten» kommer til å vekke oppsikt.

DEL

Det er filmens regissør, Fredrik Horn Akselsen fra Tønsberg, rimelig sikker på.

Mindre sikker i troen er han ikke blitt etter at teamet nylig returnerte fra Sør-Amerika med kofferten stappfull av mer eller mindre kontroversielle opptak.

– Overgikk alt

– Dette er rimelig drøye saker, ja. Det vi fikk være med på der nede, overgikk alt vi hadde forestilt oss på forhånd, forteller regissøren til Tønsbergs Blad.

Filmgjengen fra selskapet Gammaglimt har fulgt den katolske presten og demonutdriveren Padre Jose Antonio Fortea «ute i felten» i blant annet Colombia og Peru. Resultatet blir nå en drøy time lang dokumentarfilm som etter planen skal vises på NRK til neste år.

– Vi er det første dokumentar-crewet som har filmet slike ritualer på denne måten. Til sammen har vi tre timer med hellig vann, blasfemi, håndspåleggelse, hyl, og skrik. Så godt som en hel skrekkfilm, bare uten paranormale hendelser. Det ble så intenst at fotografen mente det luktet svovel da det sto på som verst. Men akkurat den lukten kom fra en eksplosjon ikke langt unna, midt i den peruanske slummen.

LES OGSÅ: Kinoene berøres ikke av eierskifter

– Ikke bare skrekkfilmtema

Horn Akselsens utgangspunkt for å lage filmen var blant annet nysgjerrighet.

– Jeg trodde, som mange andre, at dette med eksorsisme mer eller mindre bare var noe som foregikk i middelalderen, og som i dag først og fremst er noe folk tenker på som et skrekkfilm-tema. Men innenfor den katolske kirke, praktiseres dette den dag i dag. Vi har i filmen til og med intervjuet en katolsk eksorsist som holder til her i Norge, forteller Horn Akselsen.

Han tror også at svært få har noe begrep om hvor stort dette er som fenomen, spesielt i Sør-Amerika.

LES OGSÅ: Ikke overrasket over trollsuksessen

«Popstjerner»

– Prestene som driver på med dette er rett og slett som «popstjerner» å betrakte. De har ingen problemer med å fylle opp stadioner med folk. Det er tilløp til hysteri under disse seansene. Dette er virkelig populært. For oss er det en fullstendig absurd ting å oppleve.

I tillegg til opptak fra slike store seanser, byr filmen også på demonutdrivelse i litt «mindre» skala.

– Vi har også opptak av en colombiansk kvinne som skal forsøke å få djevlene og demonene drevet ut av kroppen sin. Dette foregår i en liten landsbyslum i Peru. Etterpå mente hun at hun hadde blitt kvitt noen av demonene, men ikke alle. Opptakene av denne sekvensen tok fullstendig av, kan regissøren fortelle.

Til festivaler

Filmen, som nå befinner seg på klippebordet, har allerede rukket å vekke en viss interesse og oppmerksomhet.

– Til «Eksorsisten» filmet vi altså ritualer, «massebesettelser» og djevelskap i Colombia og Peru. Det unike materialet vi sikret oss, skal vi presenter på festivaler i Europa. I desember er vi invitert til en filmfestival i Argentinas hovedstad Buenos Aires med filmen.

FILM-FAN? LES FLERE FILMSAKER HER

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags