Brygga er kinoen som nekter å dø - nå er Jan Mehlum klar for å åpne for tredje gang

«NYE» BRYGGA: Jan Mhelum inviterer til åpning av «ny-gammel» kino torsdag kveld.

«NYE» BRYGGA: Jan Mhelum inviterer til åpning av «ny-gammel» kino torsdag kveld. Foto:

Brygga kino åpner torsdag sine dører for tredje gang.– Jeg håper nå det blir den siste, sier styremedlem i Brygga Kinos nye driftselskap.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

TØNSBERG:  Selv var Mehlum med både da kinoen først startet opp i 1992 og da SF Kino kom på banen, og den utvidet med tre saler i 2000.

– Et unikt samarbeid

Tidligere i høst ble det kjent at SF Kino ville trekke seg ut av Tønsberg. På banen kom gårdeieren til kinolokalene, KS Brygga Invest på banen med et ønske om fortsatt kinodrift i lokalene. Nå også som eiere av kinoens driftsselskap.

– Det er et unikt samarbeid som gjør dette mulig, forteller Mehlum.

– Først har vi Brygga Invest som er villige til å satse på kinodriften selv. I og med at de selv eier lokalene, blir leieutgiftene til «å leve med», for å si det sånn. Deretter har vi SF kino som har vært veldig velvillige i denne sammenhengen. Blant annet etterlater de oss kinoutstyr det ellers vil ha kostet mellom femten og tjue millioner kroner å kjøpe på nytt. Til slutt har du oss, en liten gjeng entusiaster som også har sagt oss villige til å bli med videre.

Mehlum skryter også av den politiske ledelsen i kommunen.

– Også den har vist stor forståelse for, og velvillighet i forhold til viktigheten av fortsatt kinodrift i sentrum.

LES OGSÅ: Publikum sørger for ny kinorekord i Tønsberg

Åpning torsdag

Fra og med årsskiftet er det nye driftsselskapet på plass i Brygga Kino. Torsdag kveld finner den formelle åpningen sted.

– Det blir en aldri så liten «seremoni» med taler og lignende, før det blir visning av den amerikanske dramafilmen «Lion». Deretter er vi i gang på ordentlig.

Mehlum forsikrer at filmtilbudet vil bli minst like stort og godt som tidligere. Budsjettet er enda ikke helt ferdig, men man legger opp til minst 67.000 besøkende til kinoen i 2017.

– Ingen overlever i denne bransjen uten de store kassasuksessene på plakaten. Så mye av tilbudet man vil finne på Kilden, vil man også finne her. Men vi har tanker om veldig mye annet vi vil gjøre. Blant annet kommer vi til å satse beinhardt på segmentet «barn og unge», med eget tilbud for barnehager og skoleklasser. Vi ser for oss at vi kan kjøre temaserier, for eksempel fransk film i en uke, westerns i en uke og så videre. Vi kommer til å være en slags mellomting mellom filmklubben og en blockbuster-kino, opplyser Mehlum.

Naturlig nok har han derfor stor tro på at dette konseptet vil komme til å være liv laga.

– Med nye, hyggelige leiekontrakter på plass, utstyr klar til bruk og storparten av de tidligere ansatte med oss videre, bør det meste ligge til rette for langsiktig, god drift av denne kinoen, mener han.

LES OGSÅ: Det er flere lys i kinomørket

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags