Alle ønsker seg tilbake til Normalen. Normalen? Det er å håpe på at vi er på vei til en «Ny Normal» det er lett å leve med. Akkurat nå føles det som om kloden går på tå hev. Vi har vært utsatt for et skikkelig «rusk» i maskineriet. Dette velsmurte maskineriet. Det forstår vi nå iallfall. Det er jo noe.

Mange har ment at det er bra å få stilt oss i et annet lys. Vi ser kanskje bedre nå? Jeg lar det ligge, det kommer nok et svar på hva realiteten er av Covid-19 egentlig har betydd, gjort med oss. Referanser, livsstil og holdninger gir sannsynligvis forskjellige svar for hver og en av oss. Jeg vet jo noe om hva Covid 19 har betydd for meg, så langt. Vi er oss selv nærmest riktignok. Nærmere enn noen gang for min del. Jeg er tilbake på jobb igjen. «God Morgen Norge» har vært der hele tiden, dvs. 5-7 minutter i uka. Stort sett i friluft og alltid i god avstand. Frigjort tid har gitt reformering av hagen i Åsgårdstrand. Når kjedsomheten har sneket seg på, så vekker jo det igjen skaperevnen.

LES OGSÅ: Du kjøper vel ikke auberginene dine på Kiwi?

Med god hjelp fra alle kanter har transformeringen skjedd. Det har ikke gått upåaktet hen. Så masse komplimenter, lange halser og blikk. Jeg forstår dere alle. Jeg hadde også snudd meg. Sånn er det å leve når alt er synlig. Roser gror fort, Hortensia også. Tiden for kikk er begrenset. Dette tar jeg med et smil og litt heldig med avstand i disse tider har jeg vært.

Det er jo alltid moro å se hva andre får til. Selv har jeg vært på hagevandring i eventyrlige hager rundt Arendal. Men jeg holder en knapp på vår egen hage. De andre var flottere og hyggeligere enn vår hage noen gang kan bli. Men vi har prosessen … Der alt kan skje. Drømmer og håp. Det er alltid noe eget med det som er underveis, fremdrift, feilskjær, opptur, nedtur. Det er mange biter som skal på plass. Jeg kjenner på kroppen at veien blir til mens man går. Og er fornøyd med det meste.

LES OGSÅ: Tyttebærtur, matauk, potetferie. Covid fikk akkurat nådd oss så ikke det gikk i glemmeboken

Som nevnt har det vært godord veien lang. Et mysterium er uløst. Det har kommet en klage. I korte trekk ble det påklaget. Fiktive feil. Av Karl Eriksen. Fiktivt navn. Med mailadresse som var 99 prosent lik herværende velforenings mailadresse. Denne person som ikke eksisterer kostet meg tid og penger. Regning kommer om jeg klarer å finne ut av det. Det er noen somre siden jeg leste om Hardy-guttene. De hadde løst dette raskt. Disse 50-talls juniordetektiver fra GGG.

Velforeningen har politianmeldt saken. De har et godt renommé å ivareta. Dette har også du måttet være med på å betale … Kommunen måtte bruke ressurser på tull. De må jo ta alt alvorlig, heldigvis. Ikke tenk et øyeblikk at jeg skyter spurv med kanoner. «Karl Eriksen» er et synonym. Personen lager vansker og ubehag. Uten grunn. Det er sikkert flere som har fått nattesøvn ødelagt. Jeg oppdaget svindelen fordi jeg fikk ros fra velforeningen, før noen skade ble gjort. Heldigvis.

Jeg avreagerte med å plante litt til i hagen. Tro meg, det hjelper. Det er jo en risikosport å sette planter i jord i så sterkt solskinn og høy temperatur. Tidlig morgen eller sen kveld er til hjelp. Gjennomvann planten. Vann også plantehullet godt, det er til hjelp. Det er varmt når man klager på varmen. Jeg klager gladelig på varmen. Det er så energikrevende. Heldigvis for meg og naturen, les hagen, søndagen skrudde det seg tilbake til norsk sommer. Alt falt. Temperatur og regn. Et streif av det vi alle har lengtet etter. Vi har jo hatten sommer allerede. Nå ser det ut til at den norske sommeren tar over. Normalt for årstiden. Normalt. Fortsatt god sommer.