Sp-Vedum reiste landet rundt før valget, han lo og klaget over høye skatter, for lite veibygging og for mye bompenger. Det første Sp og Ap gjør i regjering er å fjerne alle FrPs seiere som reduserte bompengene, kuttet seks store nasjonale veiprosjekter og økte skattene med 7 milliarder mer enn kommunistene i Rødt.

Et av prosjektene som er kuttet er ny vei og togbane mellom Voss- Bergen. Dette er kanskje Norges farligste vei, og er ekstremt utsatt for ras, spesielt ved mye nedbør. Før valget fremmet Ap og Sp forslag på Stortinget om at prosjektet skulle gjennomføres «uten opphold». Nå har de skrotet prosjektet i neste års budsjett, sammen med 5 andre store prosjekter av nasjonal betydning.

LES OGSÅ: Regjeringen straffer lokalsamfunnet

I knestående

Regjeringen bidrar til å gjøre krisen til en katastrofe for bygg-, anleggs- og transportbransjen. Transport, bygg og anleggsbransjen er fra før i knestående pga. høyere bensinpriser, strømpriser, råvarepriser, renteutgifter og skatter. Nå vil regjeringen ta fra entreprenørene jobbene også. Mer arbeidsledighet og flere konkurser i distriktene er det siste vi trenger i dagens krisesituasjon.

LES OGSÅ: Hvorfor må nordmenn spare, men ikke staten?

For å unngå en enda større krise må vi sørge for at prosjektene som er vedtatt, planlagt og prosjektert mens FrP satt i regjering faktisk blir bygget.