Natt til lørdag ble det stjålet deler fra fem lastebiler til en verdi av flere hundretusen kroner fra Volmax, som driver med både lastebilsalg og verksteddrift på Borgeskogen i Stokke.

En politipatrulje rykket ut til stedet rundt klokken 13.30 lørdag.

– En av lastebilene skal være helt ny. Deler i fronten er skrudd av og fjernet, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

Tyveriet har skjedd sent fredag kveld/ natt til lørdag forteller driftsdirektør i Volmax, Tore Løveid til Tønsbergs Blad.

Han er på plass sammen med andre ansatte og politi lørdag ettermiddag

– Dette er folk som vet hva de driver med. De er dyktige mekanikere, sier han og sveiper blikket over en lastebil som er helt ribbet i fronten.

Også dører, lykter, lys og speil er borte.

Den siste tiden har det vært mange tyverier av deler til lastebil på Østlandet. Bare for noen dager siden hadde firmaet Sandefjord Transport, som også holder til på Borgeskogen, besøk av tyver. De hadde blant annet tatt med seg styringsenheten fra fem av ni lastebiler hos firmaet. Noe som fører til at bilene blir ubrukelige.

(Saken fortsetter under bildet.)

Delemangel

Rundt lastebilene ligger små deler, skruer og verktøy løst. Løveid forteller at området er sikret med både overvåking og vektere fra vaktselskap.

– Vi har gjort mange tiltak for å sikre oss mot tyveri, men i frykt for flere besøk så er det nok ikke så lurt å opplyse om hvilke tiltak vi har gjort. Dette er godt organisert kriminalitet og noe som har pågått over hele Østlandet, sier han.

Han legger til at det over tid har vært utfordrende å få tak i flere typer deler. Årsaken er råvaremangel, krig og tidligere pandemi. Det mener han kan være noe av grunnen til tyveriene. Delene kan være lett omsettelige i utlandet.

(Saken fortsetter under bildet.)

Sikrer spor

Politiet er lørdag ettermiddag på stedet for å sikre spor og gjøre undersøkelser.

Bedriftene i Borgeskogen er ikke de eneste som har blitt rammet av tyveriene. Bedrifter i både Tønsberg, Larvik og en rekke andre byer på Østlandet, har opplevd det samme.