Disse to kompisene fisket 80 makrell på tre timer

Mohammed Jaafar ( til venstre) og Hasan Aobed er fornøyd med å ha fått 80 makrell på tre timer.

Mohammed Jaafar ( til venstre) og Hasan Aobed er fornøyd med å ha fått 80 makrell på tre timer. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det koker av bitevillig makrell i Byfjorden akkurat nå og hobbyfiskerne smiler fra øre til øre.

DEL

På tre tidlige morgentimer fredag dro Mohammed Jaafar og Hasan Aobed opp hele 80 makrell fra sjøen ytterst ved Kaldnes Brygge. Feit, glinsende makrell spreller i en bøtte med vann og på bryggekanten har de to fiskerne lagt innholdet fra en av bøttene pent på rekke og rad.

– Nå spiser vi det vi orker og resten fryser vi ned til vinteren, sier Mohammed Jaafar og slenger duppen ut i sjøen igjen i håp om å få dratt i land enda mer fra den stimen som sirkulerer der nede i sjøen på ivrig matjakt.

LES OGSÅ: Her tenner de på hos Einar-Tore. Det er ikke det eneste som gjør ham skremt: – Jeg går og ser meg over skulderen

Ismael Atas Sollie (14) fra Nøtterøy fisker så mye makrell at han både selger og gir bort det han og familien hans ikke skal spise selv.

– Jeg tar 25 kroner per kilo og selger både til naboer og folk som går forbi her på brygga, sier Ismael som har brukt fiskestanga flittig helt siden han var fire år.

LES OGSÅ: Makrellboom langs norskekysten

Men de har fått mer før

– Det meste jeg har fått av makrell her på Kaldnes på en dag er 120 stykker som pappa og jeg fikk i fjor sommer.

Utover formiddagen setter flere fiskere seg forhåpningsfullt ned og ikke bare makrell men også ål, rødspette, sjøørret, horngjel og en og annen torsk dras opp. En forbipasserende dame rynker litt på nesen og lurer på om det er så lurt å spise fisk tatt i dette brungrumsete vannet. Men Ingen advarsler er sendt ut fra Mattilsynet om at fisken ikke skal være spiselig her.

– Dette er landets beste fiskeplass akkurat nå, mener en av de andre hobbyfiskerne som står og klargjør agnet han skal bruke. Fiskerne foretrekker å bruke dupp med krok på stanga og agner med brisling og reker eller små biter av makrell.

– Hva er det viktigste man må gjøre for å få så mye fisk som dere får?

– Man må fokusere. Og ha tålmodighet, sier Ismael Atas Sollie.

LES OGSÅ: Lotte får fiskeboller i posten av mamma

Ismael Atas Sollie drar inn så mye makrell at han både gir bort og selger det han ikke skal spise selv.

Ismael Atas Sollie drar inn så mye makrell at han både gir bort og selger det han ikke skal spise selv. Foto:

BEST: Tønsberg, landets beste sted for makrellfiske om dagen, mener lokale stangfiskere.

BEST: Tønsberg, landets beste sted for makrellfiske om dagen, mener lokale stangfiskere. Foto:

Artikkeltags