– Personer som er 80 år eller eldre kan få en ny oppfriskende fjerde dose, dersom de selv ønsker det, opplyser Tønsberg kommune i sine kanaler.

I tillegg tilbys personer med alvorlig svekket immunforsvar eller som går på biologisk medisin en oppfriskningsdose.

FHI gir ikke en generell anbefaling om en ny oppfriskningsdose, men mener dette kan vurderes og velges av den enkelte.

For resten av befolkningen foreligger det foreløpig ikke grunnlag for en generell anbefaling om å ta flere koronavaksiner.

LES OGSÅ: Høyeste sykefraværet på over 20 år: – 1,4 millioner dagsverk gikk tapt

Økt beskyttelse

Folkehelseinstituttet ønsker at personer med alvorlig svekket immunforsvar tar en oppfriskningsdose fordi de ofte har dårligere respons på vaksiner sammenlignet med friske personer. I tillegg har disse pasientgruppene høyere risiko for å bli alvorlig syke dersom de blir smittet med koronaviruset.

Personer med alvorlig svekket immunforsvar anbefales derfor en grunnvaksinasjon med tre doser koronavaksine, samt én oppfriskningsdose tre måneder etter dose tre hvis de ikke har gjennomgått koronasykdom etter dette.

– Vi ser at oppslutning om de tre første dosene har vært svært god, men det er fortsatt mange med alvorlig svekket immunforsvar som ikke har tatt oppfriskningsdose i tillegg. Vi ønsker at flere følger anbefalingen for å få økt beskyttelse, sier Geir Bukholm, assisterende direktør ved Folkehelseinstituttet.

Vaksineringen er flyttet til teststasjonen

– Er dette aktuelt for deg, kan du møte opp på teststasjonen i våre åpningstider, eller du kan bestille time fra helsenorge.no, opplyser kommunen.

All vaksinasjon er flyttet fra vaksinehallen i Stenmalen, og vil i sommer foregå i testhallen på Stensarmen 9.

Tønsberg kommune holder vaksine- og testhallen, på Stensarmen 9, åpen for drop-in timer gjennom sommeren.

Da vil det være mulig å få påfyll av vaksinedose på onsdager og torsdager i uke 25 til 28, og uke 31 og 32 i sommer.