Gå til sidens hovedinnhold

Enige om å skilles

Artikkelen er over 7 år gammel

TØNSBERG: Styret og treneren var uenige om veien videre. Nå går de hver sin vei.

For trener Ståle Brandsrud betyr det at veien videre er døra ut Gressbanen.

Etter det Tønsbergs Blad erfarer dreier ikke uenigheten seg om økonomi eller resultater, men om interne prosesser i forbindelse med bruk av spillere på de forskjellige lagene.

– Skulle gjerne ha fortsatt

Styret og treneren ble enig om to ting: De var uenig, og derfor var det best å skille lag.

– Det handler om ulike meninger om interne løsninger, så mye mer enn det vil jeg ikke gå inn på, sier Brandsrud.

Han legger ikke skjul på at det er med tungt hjerte han forlater FK Tønsberg etter bare et halvt år.

– Jeg har det ikke så bra om dagen, følelsesmessig er det tungt. Jeg skulle gjerne ha fortsatt, men slik situasjonen er ble det vanskelig, sier han.

Selv om FKT ikke maktet å beholde plassen må det i stor grad tilskrives den svake sesongstarten, før Brandsrud overtok i juni. Ting begynte å snu, og laget tok 17 av 20 poeng under hans ledelse.

– Det var en kort, men god periode. Jeg er fornøyd med prestasjonen, og rakk å bli glad i gutta. Derfor er det viktig å få med at jeg ønsker de lykke til videre, sier Brandsrud.

Avstand

Hvor neste stopp blir for hans egen del vil han ikke spekulere i.

– Jeg ønsker selvfølgelig å fortsette med fotball, men det er uvisst akkurat nå. Jeg trenger nok å få det litt på avstand, sier han.

Leder Runar Danielsen i FKT mener det ikke ligger noen dramatikk i treneravgangen.

– Vi var ikke enig om den kortsiktige strategien, hvor vi må ta hensyn til en stor logistikk med over 50 spillere. Derfor ble vi i fellesskap enig om at det beste var å gå hver vår vei, sier han og legger til:

– Jeg presiserer at det ikke handler om økonomi, og klubben berømmer Ståle for den jobben han har gjort. Laget fikk et løft da han overtok.

TB.NO FØLGER: FK Tønsberg

Jan Eddie overtar

Nå løftes assistenttrener Jan Eddie Hansen opp et hakk, på permanent basis. I teamet som skal styre alt sportslig har han Fredrik Kjølner, Tor Øyvind Berntsen, Kjetil Moen og keepertrener Kim Brodersen. Disse skal få selskap av en til.

– Jan Eddie har opparbeidet seg en god posisjon i klubben, og med engasjementet på Wang jobber han nå med fotball på heltid. Vi har stor tro på han og resten av teamet, derfor har vi heller ingen hast med å finne sistemann. Det er viktig at vi bruker nok tid så vi skaffer en med komplementære egenskaper til de vi allerede har, sier Danielsen.

Fem ledige plasser

På spillersiden har FKT fem ledige plasser i en stall som skal telle 20 utespillere pluss to keepere. Disse holdes åpne til man vet hva som skjer med Anton Blom Onshuus, Sondre Midtgarden, Harald Danielsen, Mathias Tveten Eriksen og Anders Nyegaard. De fem bærebjelkene fra årets sesong er alle i søkelyset til, eller prøver seg i, klubber på høyere nivå.

– Vi er forberedt på at noen av dem forsvinner, men utelukker heller ikke at vi beholder noen, sier Danielsen som heller ikke utelukker at klubben vender hodet sørover igjen.

– Vi hadde god erfaring med de spanske spillerne, og på styremøtet tirsdag skal vi bestemme oss for om vi skal prøve å hente dem tilbake.

Kommentarer til denne saken