Ørn-legende hjelper FKT

NÅTID OG FORTID: Mohammed Idris hadde sine beste år i Ørn. Nå er han i FK Tønsberg hvor han har spisstrening med Christian Østli og de andre FKT-angriperne. Foto: Reidar Lindqvist

NÅTID OG FORTID: Mohammed Idris hadde sine beste år i Ørn. Nå er han i FK Tønsberg hvor han har spisstrening med Christian Østli og de andre FKT-angriperne. Foto: Reidar Lindqvist

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

TØNSBERG: Ørn-legenden Mohammed Idris lar historie være historie når gamleklubben kommer på besøk søndag.

DEL

Mohammed Idris var en stor suksess, og en fryktet måljeger, i løpet av sine åtte år i Ørn.

Fra 1997 til og med 2004 dunket han inn over 150 mål for bruntrøyene. Med det er han nest mestscorende for klubben i historien. Nå lærer han spissene i FK Tønsberg å score mål. Med andre ord, det er en aldri så liten interessekonflikt før søndagens nabooppgjør på Gressbanen.

– Jeg har veldig mange gode minner fra tiden i Ørn. Det var der jeg blomstret, og hadde mine beste sesonger, sier Idris før han avslører hvor lojaliteten ligger for øyeblikket.

– Men det tilhører fortiden. Søndag håper jeg FK Tønsberg vinner. Det er her jeg jobber og gjør mitt beste nå.

Mål og dramatikk

Mål og dramatikk har sjelden vært mangelvare i derbyene mellom FK Tønsberg og Ørn.

– Det er absolutt en ekstra rivalisering rundt disse kampene. Selv om man er venner utenfor er man fiender på banen, sier Idris.

HVA BLIR RESULTATET: Tipp kampresultatet her

Han har selv opplevd det på kroppen. I den aller første kampen, på Gressbanen 16. mai 2004, braket Idris sammen med FKT-stopper Kent Karlsen. Idris fikk straffe, Karlsen ribbeinsbrudd. Sistnevnte skrev så et innlegg på FKTs hjemmeside hvor han påpekte at hver gang de to møttes på banen så skjedde det et eller annet. Da de to møttes til forsoning før returkampen i Lystlunden sa Karlsen følgende til Tønsbergs Blad.

– Jeg forsøkte, i en humoristisk tone, å fortelle om hvordan det blir skader, røde kort, straffer og scoringer hver gang vi møtes. Så tok Tønsbergs Blad og fyrte opp rundt det jeg skrev.

LES OGSÅ: Tønsberg leder serien

Husker fremdeles

Idris sa på sin side at alt var glemt, noe som stemmer dårlig overens med svaret vi får når vi drar det frem syv år senere.

– Haha, har dere gravd frem det igjen nå. Men jo da, jeg husker det godt.

– Nå som det har gått så lang tid. Var det straffe?

– Å spille mot Mohammed betød mye albuer, og fare for straffespark. Jeg spilte på min måte, og dommeren bestemte, ler han før han forteller en historie som kanskje taler Karlsens sak.

– Her om dagen kom det bort en dommer som spurte om jeg var Mohammed Idris. Da jeg bekreftet det sa han at jeg hadde lurt ham hver gang han dømte, forteller Idris og ler stadig like helhjertet.

Flere sportssaker finner du her

Spisstrening

Han presiserer likevel at det er bevegelsene og avslutningsferdighetene han prøver å lære bort til FKT-spissene nå. Hittil har han tilsynelatende lyktes godt. Kaptein Christian Østli har for eksempel dunket inn 15 mål i år, hvorav seks på de siste fire kampene. I alle 2.-divisjonsavdelingene er det bare Vegard Lysvoll fra Tromsdalen (17 mål) og Bardh Shala fra Skeid (16) som har flere.

– Jeg har allerede nådd målet mitt om 15 scoringer i år, sier Østli.

Det betyr ikke at han akter å stoppe der. Ikke Idris heller.

– For meg som har spilt spiss i så mange år er det selvfølgelig lettere å formidle slik type trening. Og det virker som guttene gleder seg til spisstreningene. Det er viktig, mener Idris.

Og viktigst av alt?

–Det viktigste er at vi vinner søndag. Om spissene scorer er det en bonus.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags