Flint ble kontret i senk

Ellen Marie Folkvord (venstre) og Emily Stang Sando var Flints beste, men laget kom aldri helt opp på sitt beste nivå i Kristiansand.

Ellen Marie Folkvord (venstre) og Emily Stang Sando var Flints beste, men laget kom aldri helt opp på sitt beste nivå i Kristiansand. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

KRISTIANSAND: For mange kontringsmål i mot gjorde oppgaven umulig for Flint i den første sluttspillskampen.

DEL

Flint åpnet friskt, ledet både 1-0 og 2-1, og etter de første ti minuttene var stillingen 4-4 i Kristandsand.

Fire minutter senere ledet hjemmelaget Vipers med fem mål, hvorav fire av dem kom etter kontringer. Den avstanden klarte Flint aldri helt å hente inn.

– Vi slipper inn for mange kontringer i dag, spesielt i 1.omgang. Vi klarer å redusere det noe etter pause, men ikke nok, mener trener Pål Oldrup Jensen.

For individuelle

Han mener det skyldes en kombinasjon av en sterk defensiv hos vertene og at hans eget lag ikke klarte løse det gjennom sitt angrepsspill.

– De har et sterkt forsvar med en god målvakt. Samtidig føler jeg at det som kjennetegner oss i dag er at vi er for individuelle i angrepsspillet. Vi er ikke like gode kollektivt som vi har vært i det siste, og det er sikkert fordi vi havner litt bakpå, sier Oldrup Jensen.

Flint nektet å gi seg, og var på det nærmeste tre mål bak, men kom aldri tett nok på til at sluttspillskampen ble av den nervepirrende sorten.

– Vi er akkurat i brytningen til at vi får skikkelig heng på dem, men vi kommer ikke helt opp på vårt beste nivå i dag. Det som er både positivt og viktig er at jentene ikke gir opp, men gjør alt for å fighte oss innpå, mener treneren som også fant lyspunkter i enkeltspillere.

– Jeg synes Emily (Stang Sando) er god i mål, og Ellen Marie (Folkvord) gjør også en god kamp.

Ny kamp torsdag

Flint-jentene trenger ikke vente lenge på å revansjere seg, og skuffelsen måtte legges igjen etter bussturen fra Sørlandet. Allerede torsdag venter neste, og foreløpig siste kamp, i sluttspillet når Flint tar i mot Storhamar hjemme.

Storhamarkom på tredjeplass i årets serie og i følge den tabellen er en enda vanskeligere oppgave en Vipers.

– På papiret er det en tøffere kamp, men jeg synes vi har vært flinke hjemme i Slagenhallen i år. Det er mange lag som har fått det tøft der, og vi skal brette opp ermene og gi Storhamar en skikkelig fight, lover Flint-treneren.

Uten press

Mye skal gå Flints vei om de skal komme seg videre fra sluttspillet nå. Torsdagens motstander har i tillegg fått mye bedre tid på å forberede seg til kampen, men Oldrup Jensen ser ikke på det som noe ulempe. Tvert i mot.

– Jeg tror bare det er en fordel at vi har en kamp i beina, mens de ikke har spilt kamp siden 17. mars. Vi har ikke noe press på oss for å gå videre, men ingen av oss ønsker å avslutte uten å ha gitt alt. Vi vil ta ferie med en god følelse, og skulle det holde til å gå videre, så er det enda morsommere, sier Oldrup Jensen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken